Araç sahiplerini ilgilendiriyor 81 ilde eş zamanlı yeni dönem o tarihte resmen başlıyor!

Araç sahipleri için kritik uyarı geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile 2021-2023 Eylem Planı kapsamında trafikte yeni alınacak tedbirler ve uygulanacak kurallar belirlendi. İşte o detaylar...
Araç sahiplerini ilgilendiriyor 81 ilde eş zamanlı yeni dönem o tarihte resmen başlıyor!

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren kritik bir son dakika gelişmesi yaşandı. Yapılanacak olan düzenleme ile İçişleri Bakanlığı tarafından son dönemde yine artan trafik kazaları ve bu kazalarda hayatını kaybeden kişilerin sayısını düşürmek için yeni önlemler ve sıkı uygulamalar hayata geçirilecek. 

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan yeni denetimler ve uygulamalar ile 80 milyon araç ve sürücüye hedef planlı denetimler kapsamında trafik denetimi arttırılacak. Artık kazalara karışan araç sahiplerine yönelik olarak denetimler artarken en çok kazaya karıştığı tespit edilen 5 bin araç sahibine sürüş kuralları dersi verilecek. 

 TRAFİKTE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR, DENETİMLER ARTIYOR! 

İçişleri Bakanlığı tarafından 2023 yılında uygulanacak olan stratejik yatırım planı trafik güvenliği için yeni alınacak önlemlerde belirlendi. Trafik güvenliğiyle ilgili tedbirlerin de yer aldığı programda, kara yolu trafik kazalarından kaynaklı ölüm, yaralanma ve hasarların en aza indirilmesini sağlamak adına pek çok yeni önlem ve tedbir hayata sokulacak. Güvenlik sistem yaklaşımı hayata sokulacak ve uygulamaya alınacak. 

 Düzenli olarak gerçekleştirilen Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi İzleme ve Yürütme Kurulu ile İhtisas Grup toplantılarına 2023 yılında da devam edilecek. 2024-2027 Karayolu trafik güvenliği eylem planı için hazırlıklara başlanacak 80 milyon sürücü ve araç düzenli olarak denetimden geçecek.