Araç satın alacaklar fiyatlar düşüşe geçti: İkinci el araç piyasasında hareketlilik başlıyor

Otomobil piyasasında hızlı yükseliş vatandaşları zor durumda bırakmıştı. Son günlerde yaşanan fiyat düşüşleri ise yakından takip ediliyor. Uzmanlardan kritik açıklamalar geldi. İşte detaylar...
Araç satın alacaklar fiyatlar düşüşe geçti: İkinci el araç piyasasında hareketlilik başlıyor

İkinci el araç fiyatlarında durgunluk dönemi sona eriyor. Araçlara gelen 6 ayda 6 bin kilometre özelliği sayesinde fiyatlar %10'a yakın düşüş gösterdi. İlerleyen süreçte bireysel satış sürecinde yapılacak düzenlemelerin fiyatları daha da aşağı çekmesi bekleniyor.

DURGUNLUK DÖNEMİ SONA ERİYOR!

Aylardır inmeyen fiyatlar ikinci el pazar piyasalarında sonunda beklenen günü getirdi. Araç fiyatlarında düşüş durgunluk sürecini sona erdiriyor. İkinci el araç satışında %5 ile %10 arasında indirim söz konusu. Sektörde satış yapanların en çok şikayet ettiği şey ikinci el araç piyasasında iki aydır yaşanan durgunluk süreci oldu. Temmuz ayından beri yaşanan durgunluğa yapılacak yeni düzenlemenin olumlu olarak etki etmesi bekleniyor.

“ARAÇLAR YATIRIM ARACINA DÖNMÜŞTÜ”

İMAS başkanı Hayrettin Ertemel son açıklamasında bazı araç modellerinde %5 ile 7 arasında fiyat düşüşü olduğunu ifade etti. “Araçlar son dönemlerde bir ihtiyaçtan çok yatırım aracına dönmüştü” sözleri de oldukça ilgi çekiciydi.

“FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK!”

Araç satın alacaklar fiyatlar düşüşe geçti: İkinci el araç piyasasında hareketlilik başlıyor

İkinci el araç satıcıları için düzenlenmesi beklenen bireysel satış sürecinde rakamların daha da aşağıya inmesi bekleniyor. Başkan Hayrettin Ertemel: “İkinci el araç piyasasının %70'i bireysel satışlardan oluşuyor. Bu da yapılacak yeni düzenleme sayesinde fiyatların daha da aşağı düşmesini sağlayacaktır” dedi.

“KALICI BİR GERİLEME BEKLEMEYİN!”

Gelinen noktada pek çok uzman ise bu duruma sıcak bakmıyor. Cardata’nın CEO’su Hüsamettin Yalçın: “Tedarik problemleri aşılmadığı ve kurda rakamlar yükselmeye devam ettiği müddetçe fiyatlarda ciddi bir gerileme olması beklenmiyor” fikrini savunuyor. Ancak yapılan yeni uygulamaların araç fiyatlarında oluşan astronomik fiyatların önlenebilmesi için bir hamle olduğu düşünülüyor. Yapılan yeni sınırlama 16 Ağustos tarihinde yürürlüğe girmişti.

KÖPÜK FİYATLAR ERİYOR!

Sektör temsilcileri ise özellikle bu durumun lüks araçlarda daha çok fark edildiğini ifade ediyor. 1 milyon 975 bin TL olan bir aracın yeni düzenleme sonrası 1 milyon 915 bin TL'ye kadar düştüğünü ifade ediyor.

Başka bir lüks araçta 1 milyon 550 bin TL'den satışı yapılırken düzenleme sonrası 1 milyon 50 bin TL'ye düştüğü görülmüştür.