Arap Karması Kaybetse de Tarihi Düellonun Kazananı Ronaldo

Arabistan Ligi ekiplerinden Al Nassr ile Al Hilal takımlarının kadrosundan oluşturulan Riyadh XI takımı, hazırlık maçında Fransız devi Parıs-Saint Germain'i konuk etti. Karşılaşma 4-5 PSG üstünlüğü ile tamamlansa da Ronaldo-Messi düellosu olarak maçta 2 gol atan Ronaldo düelloyu kazandı.
Arap Karması Kaybetse de Tarihi Düellonun Kazananı Ronaldo

Kariyerleri boyunca sürekli kıyaslanan futbolun iki süper starı Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi belki de son kez rakip olarak aynı sahaya çıktı. Suudi Arabistan'ın Al Nassr ile Al Hilal takımlarının karosundan oluşturulan Riyadh XI takımı ile Paris-Saint Germain bir hazırlık müsabakasında karşı karşıya geldi. Riyadh XI tarafının süper starı Ronaldo 2 gol birden kaydederken, Messi ise maçın ilk golünü atasına karşın başka gol bulamadı.

Futbol tarihine geçen bir maç daha geride kaldı. Son yıllarda futbola yaptığı milyonlarca dolarlık yatırımla dikkatleri çeken Arabistan takımlarından Al Nassr ile Al Hilal takımları bir karma kadro çıkardı. Riyadh XI olarak adlandırılan bu takım, futbolda dünya devi olan PSG ile karşı karşıya geldi. Bu maçı özel kılan ise tüm kariyerleri boyunca birbirlerine rakip gösterilen Ronaldo ile Messi'nin yıllar sonra yeniden karşı karşıya gelmesi oldu.

Karşılaşmanın Galibi Paris-Saint Germain

Suudi Arabistan karması Riyadh XI ile Paris-Saint Germain'in karşı karşıya geldiği müsabaka izleyenlere tam bir futbol şöleni yaşattı. Ardı arkasına gelen gollerin yanı sıra sahadaki süper starların performansları göz doldurdu. Karşılaşmanın sonunda sahadan galip olarak ayrılan taraf ise 4-5'lik skorla PSG oldu.

Tarihi maç tam manasıyla golle başladı. Maçı izleyen herkesin performansını çok merak ettiği iki isimden biri olan Messi, kendinden bekleneni yaptı ve karşılaşmanın henüz 3. dakikasında Riyadh XI ağlarını sarsmayı başardı.

Her ne kadar bu mücadele bir hazırlık maçı olsa da her iki taraf da karşılaşmaya ideal 11'iyle çıktı. Karşılaşmanın dünyanın dört bir yanından izlendiğinin farkında olan teknik adamlar, tüm yıldız oyuncularını sahaya sürerek hem tribünde hem de ekranları başında bu tarihi maçı izleyenlere tam bir futbol şöleni izletti.

Cristiano Ronaldo, Messi, Neymar, Mbappe gibi günümüz futbolunun süper starlarını aynı anda sahada görmek izleyenleri de adeta mest etti. 

Messi'nin golünün ardından ilk yarının sonlarına kadar gol açısından kısır geçen karşılaşmada suskunluğu bozan isim ise Ronaldo oldu. Takımının kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçen Ronaldo, 34. dakikada duruma eşitliği getiren isim oldu. 

İlk yarının bitmesine normal süre olarak sadece 10 dakika kalmış olsa da, bu 10 dakikada futbol adına her şey yaşandı. Maçın 39. dakikasında PSG'de Juan Bernat kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Ardından PSG adına 43. dakikada yeniden üstünlüğü getiren isim Marquinhos oldu. İlk yarının uzatma anlarında yine PSG adına kazanılan penaltı atışında farkı ikiye çıkarma şansını Neymar değerlendiremedi.

Neymar'ın kaçırdığı penaltıdan hemen sonra Riyadh XI takımının tartışmasız yıldızı Ronaldo bir kez daha sahneye çıktı ve duruma bir kez daha eşitliği getirdi. Bu maç bir hazırlık maçı olsa da sahada oynanan oyun ve oyuncuların mücadele ruhu sayesinde bir gol düellosuna dönüştü. Ronaldo'nun attığı ikinci gol aynı zamanda ilk yarının da skorunu belirleyen gol oldu.

Gol Yağmuru İkinci Yarıda da Devam Etti

İlk yarısı 2-2 beraberlikle sonuçlanan mücadelenin ikinci yarısında da çok geçmeden gol perdesi açıldı. PSG yıldız savunma oyuncusu Sergio Ramos ile bulduğu golle yeniden üstünlüğü sağladı. Bu gole Riyadh XI takımının cevabı gecikmedi. Sadece 3 dakika sonra Hyun Soo Jang bir kez daha durumu eşitledi.

Aksiyonun bir an olsun eksik olmadığı maçta PSG bir kez daha penaltı kazandı. Bu kez penaltı vuruşunu kullanmak üzere topu beyaz noktaya diken isim ise günümüzün en değerli oyuncularından biri olan Mbappe oldu. Fransız yıldız penaltı atışını gole çevirerek Neymar'ın yapamadığını yaptı ve takımını yeniden öne geçirdi.

Mbappe'nin golünün ardından her iki teknik adam da oyuncu değişikliğine gitti ve hem Ronaldo hem de Messi oyundan alınarak yerini başka arkadaşlarına bıraktı. 

Karşılaşmanın 60. dakikasında kadar tam manasıyla PSG kaçtı Riyadh XI kovaladı. Ancak bu durum 78. dakikada değişti. PSG'nin 5. golünü kaydeden Ekitike ilk kez aradaki farkı 2'ye çıkarmayı başardı. Ancak Riyadh XI takımının da son saniyeye kadar pes etmeye niyeti yoktu. Artık herkes hakemin son düdüğünü beklerken bu kez de Beşiktaş'ın eski yıldız oyuncularından Talisca sahne aldı ve farkı yeniden 1'e indirmeyi başardı. 

Ancak Talisca'nın son saniye golü Riyadh XI takımını kurtarmaya yetmedi. Sahadan 4-5'lik skorla galip olarak ayrılan taraf PSG oldu.

Tarihi Düello'yu Rolando Kazandı

Basit bir hazırlık maçını tüm dünya tarafından takip edilen bir final mücadelesi haline getiren unsur elbette ki sahadaki oyuncular oldu. Özellikle Riyadh XI takımı adına oynayan Ronaldo ile PSG'nin yıldızı Messi'nin karşı karşıya gelmesi, bu maçın popülaritesinin katlanarak artmasına neden oldu.

Messi maçta gol perdesini açan isim oldu. Ancak Arjantinli yıldı, maçın 62. dakikasında oyundan alınana kadar başka gol bulamadı.

Öte yandan Messi'nin en büyük rakibi olan Ronaldo ise biri penaltı olmak üzere 2 gole birden imza atarak "En iyisi benim" mesajı verdi. Ronaldo da tıpkı rakibi gibi 62. dakikada saha kenarına alınan isimlerden biri oldu.