Arda Güler 18'ine Bastığı Gün İmzayı Atıyor

Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun gelecekteki yıldız oyuncusu olarak gösterilen Arda Güler ile alakalı ortaya atılan iddia spor kulislerini karıştırdı. Avrupa'nın dev kulüplerinin radarında olduğu bilinen Arda Güler'in 18 yaşını doldurduğu gün profesyonel sözleşme imzalayacağı iddia edildi.
Arda Güler 18'ine Bastığı Gün İmzayı Atıyor

Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Arda Güler geleceğin en büyük yıldızlarından biri olarak gösteriliyor. Ancak sarı lacivertliler Arda Güler'i elinde kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya. Sözleşmesinde 1500 dakika oynamazsa 5 milyon avroya serbest kalır maddesi bulunan Arda Güler'in 18 yaşını doldurur doldurmaz yeni bir sözleşmeye imza atacağı konuşuluyor. 

Arda Güler bugüne kadar oynadığı maçlarda gösterdiği performansla sadece Fenerbahçe taraftarının değil, tüm futbolseverlerin gönlünü kazanmayı başlardı. Ancak sezon başından bu yana sarı lacivertli takımı yöneten Jorge Jesus Arda'ya beklenenin altında süre veriyor. Bu durum Fenerbahçe taraftarının tepkisine neden olduğu gibi yönetimi de sıkıntıya sokuyor. Arda Güler'in sözleşmesinde 1500 dakika oynamazsa 5 milyon avro karşılığında serbest kalır maddesi bulunuyor. 

Arda Güler'in Yeni Sözleşme Tarihi Netleşti

Arda Güler'in dünyanın dev kulüplerinin radarında olduğu bilinen bir gerçek. Henüz resmi bir talip çıkmasa da genç oyuncuyu kadrosunda görmek isteyen birçok kulüp olduğu biliniyor. Sözleşmesinde bulunan 1500 dakika oynamazsa 5 milyon avro karşılığında serbest kalır maddesi de yönetim için ciddi bir handikap haline geldi. Çünkü Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, Arda Güler'e bu süreyi tanımıyor. 

Arda Güler şuana kadar resmi maçlarda toplamda 377 dakika süre aldı. Mevcut sözleşmesine göre Arda Güler, 12 resmi maçta 90 dakika sahada kalsa dahi 43 dakika daha forma giymesi gerekiyor. Bu şartlar sağlanırsa 5 milyon avro karşılığında serbest kalır maddesi hükmünü yitirecek. 

Arda Güler 25 Şubat 2005 doğumlu ve henüz 17 yaşında. Yaklaşık 1 ay sonra 18 yaşını dolduracak olan Arda Güler, böylelikle profesyonel sözleşmeye imza atma yetkisine de kavuşacak. Fenerbahçe yönetimi şimdiden Arda Güler ve ailesiyle masaya oturdu. Arda'nın ailesiyle prensipte anlaşa sarı lacivertli yönetim, genç yıldız 18'ini doldurduğu gün yeni bir sözleşme imzalayacak.

Yeni Sözleşmede Süre ve Serbest Kalma Maddesi Olmayacak

Arda Güler ile yeni bir sözleşme imzalamaya hazırlanan Fenerbahçe yönetimi, yeni sözleşmeden 1500 dakika garantisini kaldırmak istiyor. Ayrıca herhangi bir serbest kalma bedeli de yeni sözleşmede yer almayacak. 5 yıllığına imzalanması planlanan sözleşmeye Arda Güler de sıcak bakıyor.