Arefe günü noterler açık mı, 1 Mayıs Pazar nöbetçi noterler çalışıyor mu?

Bayram öncesi birçok kişi Arefe günü noterler açık mı, 1 Mayıs Pazar günü nöbetçi noterler çalışıyor mu araştırmaya başladı. Ayrıntılar haberimizde.
Arefe günü noterler açık mı, 1 Mayıs Pazar nöbetçi noterler çalışıyor mu?

Ramazan bayramına sayılı günler kala noterde iş olan kişiler Arefe günü işlem yapıp yapamayacaklarını merak ediyor. Hafta içi iş yoğunluğu ya da farklı sebepler nedeniyle noterdeki işlemlerini hafta sonu nöbetçi noterler aracılığı ile yapmak isteyen kişiler, bu hafta resmi tatil ile karşı karşıya geldi.

1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü hem de Arefe günü olması nedeniyle resmi tatil olacak. Normal şartlarda Arefe günleri noterler belirli saatlere kadar hizmet veriyor. Ancak resmi tatil, pazar ve Arefe günü gibi etkenler bir araya geldiği için vatandaşlar Arefe günü noterler açık mı araştırmaya başladı.

Arefe günü noterler açık mı, 1 Mayıs noterler çalışıyor mu 2022?

Bu yıl Ramazan bayramı Arefe günü ve 1 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Resmi kurumlar normal şartlarda Pazar günü hizmet vermiyor ancak nöbetçi noterler hizmet verebiliyor.

Bu kapsamda 1 Mayıs Pazar Arefe günü tüm resmi kurumlar kapalı olacağı gibi noterler de hizmet vermeyecek. Noterlerde işi olan vatandaşlar, ilk iş gününü beklemek zorunda kalacak. Ayrıca Ramazan bayramı nedeniyle de 2- 3- 4 Mayıs tarihleri arasında da noterler hizmet vermeyecek.

Arefe günü nöbetçi noterler çalışıyor mu?

1 Mayıs 2022 Pazar günü yaşadığınız ilde nöbetçi noter olup olmadığını öğrenmek için Türkiye Noterler Birliği resmi internet sitesi üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Fakat 1 Mayıs 2022 Pazar günü nöbetçi noterler de çalışmayacak.

Emlak365.com