Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantı tarihi belli oldu!

Asgari ücret ile çalışan milyonlarca vatandaşın Temmuz ayı zamlarının belirleneceği toplantının tarihi belli oldu!
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantı tarihi belli oldu!

Temmuz ayına kısa bir zaman kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce yapılan açıklamalarda Temmuz ayı asgari ücret zamlarının belirlenmesi amacı ile Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirmişti.

Gerçekleştirilen bu toplantıdan sonra herhangi bir rakamın konuşulmamasının ardından ise ikinci toplantının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Bugün ise Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı için tarihin netleştiği öğrenildi.

BİRİNCİ TOPLANTI TAMAMLANMIŞTI!

Milyonlarca vatandaşın gözlerinin üzerinde olduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun birinci toplantısı geçtiğimiz gün tamamlanmıştı. Burada ilk toplantıdan bir rakamın konuşulup konuşulmadığı merak konusu iken toplantının ardından açıklama yapan isim işçiler için toplantıda yer alan Türk-İş Heyet Başkanı Veli Solak oldu. Solak tarafından "Türk-İş olarak talebimiz asgari ücretin günün şartlarına göre belirlenmesi. Bu aşamada herhangi bir rakam yok. Bayramdan önce bir an önce bitmesini istiyoruz. Yarın olabilir, hemen olabilir. Bizim Türk-İş olarak talebimiz bunun Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde düzenlenmesidir. Masada herhangi bir rakam yok. Hayat koşullarına, enflasyona, zamlara uygun bir rakam ortaya çıkartılmalıdır" şeklinde yaptığı açıklama ile henüz rakamın konuşulmadığı öğrenildi.

İKİNCİ TOPLANTI TARİHİ BELLİ OLDU!

Rakamların gündeme gelmesinin beklendiği ikinci toplantının ise ne zaman gerçekleşeceği merak konusu iken gelen son bilgilere göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantı tarihi de netleşti. Yapılan açıklamalara göre ikinci toplantının 19 Haziran 2023 tarihinde düzenleneceği öğrenildi.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

3 toplantının sonunda belirleneceği tahmin edilen asgari ücretin bu Kurban Bayramı öncesinde tamamlanmasının beklendiği öğrenildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 28 Haziran tarihinden önce son kez toplanarak milyonlarca çalışan için yeni rakamı duyuracağı tahmin ediliyor.