Aşure günü ne zaman, hangi tarihte?

Aşure Günü tarihleri merak ediliyor. Aşure Günü'nün ne zaman olduğu ve hangi tarihte idrak edileceği merak edilenler arasında yer aldı. Aşure Günü hakkında yapılan araştırmalar gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken detayları derledik.
Aşure günü ne zaman, hangi tarihte?

Aşure Günü merak ediliyor. Aşure Günü hakkında merak ettikleri sorulara yanıt arayan vatandaşlar da bu tarihleri kaçırmamak adına araştırmalarına devam ediyor. Birlik, beraberlik ve paylaşmanın sevincinin yaşandığı Aşure Gününde kazanlarda aşureler kaynıyor. Bolluk ve bereketi simgeleyen aşureler büyük bir emekle hazırlanıyor ve dağıtılıyor.

Muharrem ayının 10. günü idrak edilen aşure günü için geri sayım başladı. Aşure gününde birçok olay meydana geldiği rivayet edilirken aşure günü aynı zamanda İslam alemi tarafından aşure tatlısının yapıldığı gün olarak biliniyor ve dağıtılıyor. Bu çerçevede ''2024 aşure günü ne zaman, ayın kaçında?'' sorusuna da yanıt aranıyor.

2024 AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Aşure günü, oruç tutulup dualar edilirken, aşure tatlıları da tüm çevreye dağıtılır. Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem'in 10. günü idrak edilen aşure günü bu sene 16 Temmuz Salı günü karşılanacak.

asure-gunu-ne-zaman-hangi-tarihte.webp

Aşure günü oruç tutmanın faziletine ilişkin sahih hadisler bulunurken bunun yanı sıra o günde hububat karşımı pişirmek, sadaka vermek, mescitleri ziyaret etmek de Müslümanlar tarafından yapılanlar arasında yer alıyor.