Atama Kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni atamalar ve görevden almalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bazı atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı kamu kurumlarına atamalar yaparken İsrail’de görev yapacak Türkiye Büyükelçisi için de bir atama yaptı.
Atama Kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni atamalar ve görevden almalar!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan çok sayıda atama kararı yayımlandı. Bu atama kararlarında bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yeni görevlendirmeler yer alırken bazı görevden almalar da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yaptığı atamalarda en dikkat çekici olan ise Türkiye Cumhuriyeti’nin İsrail Büyükelçiliği’ne yapılan atama oldu.

İSRAİL'E BÜYÜKELÇİ ATANDI

İsrail ile Türkiye arasında bir süredir düzelme eğiliminde bulunan ilişkiler neticesinde Türkiye tarafından İsrail’de görev yapacak büyükelçi için atamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail Büyükelçiliği görevine Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi Şakir Özkan Torunlar atandı.

Atama Kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni atamalar ve görevden almalar!

ÇOK SAYIDA İLDE MÜFTÜLER DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çok sayıda müftü için de atama kararları verdi. Buna göre Edirne İl Müftülüğü’ne hasan Başoğlu, Bayburt İl Müftülüğü’ne Abdurrahman Şahin, Kilis İl Müftülüğü’ne Alettin Bozkurt, Tekirdağ İl Müftülüğü’ne Mustafa Soykök, Manisa İl Müftülüğü’ne Hüseyin Güller, Aksaray İl Müftülüğü’ne Veysel Işıldar, Malatya İl Müftülüğü’ne Şahin Yıldırım, Erzurum İl Müftülüğü’ne Rüstem Can, Düzce İl Müftülüğü’ne Osman Aydın, Trabzon İl Müftülüğü’ne Selami Aydın, Elazığ İl Müftülüğü’ne İrfan Üstündağ, Sivas İl Müftülüğü’ne Ahmet Celalettin Altunkaya, Nevşehir İl Müftülüğü’ne Kazım Güzel, Uşak İl Müftülüğü’ne Burhan Çakır, Erzincan İl Müftülüğü’ne Muharrem Gül atandı.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NDA KRİTİK ATAMA KARARLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya görevden alınarak yerine Muhittin Bilge atandı. Yine aynı bakanlıkta Çalışma Genel Müdür Yardımcılığına da İbrahim Akın atandı.

İŞKUR'A YENİ MÜDÜR ATANDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne Evren Altay atandı. Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğüne de Hakan Bayri atandı. Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine de Selçuk Sevinç’in ataması yapıldı.

GÖREVDEN ALMALAR!

Türkiye İstatistik Kurumu Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Fatih Şahin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alındı. Ayrıca Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Kadir Kılıç da görevden alındı.