Aybar Kar Fırtınası ve Kocakarı Soğukları Birleşti, 29 İle Uyarı Geldi! Kar Fırtınası Bu İlleri Vuracak

Kocakarı Soğukları başlıyor, Aybar kar fırtınası vuruyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporu yayımlandı, 29 ile kar yağışı uyarısı yapıldı. İşte uyarı yapılan iller listesi!
Aybar Kar Fırtınası ve Kocakarı Soğukları Birleşti, 29 İle Uyarı Geldi! Kar Fırtınası Bu İlleri Vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 Mart 2022 tarihli hava durumu tahmin raporu ile kar yağışı beklenen illeri duyurdu. Günler öncesinden başlayan uyarılar bugün tepe noktasına ulaşırken Mart ayının beklenen kocakarı soğukları bu sene Sibirya'dan gelen Aybar kar fırtınası ile birleşti.

Pek çok ilde hayatı felç edecek yoğunlukta etkili olacak olan kar yağışı ve soğuk hava nedeni ile bazı illerde olağanüstü önlemler alınırken İstanbul Valiliği dün yaptığı açıklama ile okulları Pazartesi gününe kadar tatil etmiş ve memur, işçi ve personele ise bugün geçerli olmak üzere 1 günlük idari izin vermişti.

10 MART 2022 HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU! BUGÜN KAR YAĞIŞI BEKLENEN VE KAR FIRTINASI UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

MGM Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporu ile kar yağışı beklenen iller tek tek açıklandı. Bugün için yayımlanan raporda MGM tam 29 ilde kar fırtınası alarmı verdi.

Aybar Kar Fırtınası ve Kocakarı Soğukları Birleşti, 29 İle Uyarı Geldi! Kar Fırtınası Bu İlleri Vuracak

MGM kar fırtınası alarmı verilen iller İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, Yalova, Bursa, Bilecik, Tekirdağ'ın doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Konya, Karaman, Aksaray, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Antalya’nın doğusu, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Muş, Bitlis, Şırnak, Van’ın güneyi, Hakkari, Adıyaman ve Siirt olarak ilan edildi.

İSTANBUL'DA KAR FIRTINASI BUGÜN SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

İstanbul'un pek çok bölgesinde beklenen kar yağışı sabah saatleri itibari ile başlarken kar yağışı an itibari ile Anadolu Yakası’nda Sancaktepe, Çekmeköy, Ümraniye ve Beykoz’da, Avrupa Yakası’nda ise Silivri, Beylikdüzü, Avcılar, Taksim, Arnavutköy, Cevizlibağ, Şişli’de etkisini arttırmaya başladı. İstanbul'da alınan önlemler kapsamında okullar Pazartesi gününe kadar kapatılırken, THY uçak seferlerini iptal etmişti.