Ayda 32 bin TL maaş verilecek! KPSS şartı yok başvuru tarihi belli oldu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından yayımlanan son ilana göre sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacağı duyuruldu.
Ayda 32 bin TL maaş verilecek! KPSS şartı yok başvuru tarihi belli oldu

21 Haziran tarihli yayımlanan Resmi Gazete ilanına göre Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından yüksek maaş imkanı ile sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru için gerekli olan şartlar ve detaylar ise belli oldu.

SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ ALINACAK!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Sistem Uzmanı kadrosu için yapılacak olan bu alım için gerekli olan başvuru şartları ve ilanın detaylarına yer verildi.

screenshot-93.png

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İlana başvuru yapmak isteyen kişiler için alımın yapılacağı bu kadroda kişilerin sağlaması gereken başvuru şartları ve detayları şu şekilde verildi;

Genel Başvuru Şartları

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları haiz olmak.

2- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış, askerliğe ilişkin yükümlülüğünü yerine getirmiş veya sınav tarihi itibarıyla en az bir sene daha askerliğini tehir etmiş olmak.

3- Hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine, temsil kabiliyetine, analitik düşünme ve hızlı problem çözme yeteneğine sahip olmak.

4- Yoğun iş temposuna ayak uydurabilmek ve takım çalışmasına yatkın olmak.

5- Başkanlıkça talep edilmesi halinde, sertifika istenmeyen ancak bilgi sahibi olunması beklenilen konularda daha önce çalışılan işyerlerinden ilgili konuda çalıştığını gösterir referans mektubu getirmek gerekmektedir.

Özel Başvuru Şartları

a) Dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

b) Büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda en az 3 yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak. (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanun’a tabi kadrolu veya aynı Kanun’un 4 üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır)

c) Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek.

Tercihen:

ç) Ağ ve veri güvenliği bilgisine sahip olmak,

d) Bilgi güvenliği konularında politikalar oluşturarak, izleme, kaydetme konularında bilgi sahibi olmak,

e) Windows Server, VmWare, Cluster yapılandırma, Active Directory, Sharepoint, IIS, DNS, DHCP, Group Policy konularında kurulum ve yönetim deneyimine sahip olmak,

f) System Center Configuration Manager (SCCM) konfigurasyon ve yönetimi konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak,

g) Powershell scripting konusunda konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak,

ğ) Fiziksel ve sanal sunucu ortamlarında sorun çözme, performans artırımı, güvenlik, log inceleme konularında tecrübeye sahip olmak,

h) İş sürekliliği veya felaketten kurtarma sistemlerinin planlama/kurulum süreçlerinde görev almış olmak gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

21 Haziran 2023 Çarşamba saat 09.00’da başlayacak ve 05 Temmuz 2023 Çarşamba saat 18.00’de sona erecek olan bu personel alımı için Kariyer Kapısı ya da e-Devlet üzerinden başvuruların tamamlanabileceği ifade edildi.