Aydın Kuşadası yine sallandı! Ardı ardına gelen depremleri AFAD duyurdu!

Ege Bölgesi’nde bugün ardı ardına meydana gelen depremlere akşam saatlerinde de devam edildi. Ege Denizi açıklarında bu akşam bir deprem daha gerçekleşti. Depreme dair ayrıntıları AFAD Deprem Dairesi duyurdu...
Aydın Kuşadası yine sallandı! Ardı ardına gelen depremleri AFAD duyurdu!

Türkiye’de deprem gerçeği yıkıcı etkisi olmadan bir kez daha ortaya çıktı. Bugün gün boyunca Ege Bölgesi’nde gerçekleşen depremler vatandaşların panik içerisinde kalmalarına neden oldular. Aydın’ın Kuşadası ilçesi açıklarında Ege Denizi’nde gerçekleşen son depreme dair teknik detayları AFAD Deprem Dairesi kamuoyuna duyurdu.

EGE BEŞİK GİBİ SALLANIYOR!

Gerçekleşen son deprem için teknik detayları açıklayan AFAD Deprem Dairesi bu depremin Aydın’ın Kuşadası ilçesi açıklarında Ege Denizi’nde meydana geldiğini duyurdu. Kuşadası’ndan 17,25 km mesafede meydana gelen depremin büyüklüğü 4.5 şiddetinde ölçüldü. Deprem saat 17:02’de meydana gelirken derinliği ise 6,7 km olarak ölçüldü.

Aydın Kuşadası yine sallandı! Ardı ardına gelen depremleri AFAD duyurdu!

Kuşadası’nda meydana gelen bu son deprem Aydın, İzmir ve Muğla’da da hissedildi. Bundan dolayı vatandaşlar kısa süreli bir panik içerisinde kaldılar. Bugün gün boyu devam eden depremler vatandaşları tedirgin ederken uzman görüşlerine her zamankinden çok daha fazla ilgi gösterilmeye başlandı.

Bugün saat 13:10’da yine Aydın’ın Kuşadası ilçesinin Ege Denizi açıklarında 5.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Aynı yerde 12:56’da yine 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Akşam saatlerine kadar küçük şiddette onlarca deprem meydana gelen bölgede vatandaşlar tedirgin olmaya devam ediyorlar.

Gerçekleşen depremleri Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir değerlendirerek, “30 Ekim 2020’de Sisam Adası’nın kuzeyindeki Sisam fayının kırılmasıyla bölgede çok önemli bir stres birikimi oldu. Bu durum Kuşadası taraflarındaki fayları tetikledi. Bugün meydana gelen depremler işte bu tetiklemenin sonucunda gerçekleşmiştir. Sisam Adası ve Dilek Yarımadası’nın denizdeki devamında olan fay kırılıyor. Bu fay en fazla 6.6 şiddetinde deprem üretebilir.” dedi.