Baharın müjdecisi üçüncü cemre toprağa ne zaman düşecek açıklandı!

Havaların ısınmaya başlayacağı anlamına gelen baharın müjdecisi üçüncü cemre için tarih belli oldu! Cemre ne zaman toprağa düşüyor, cemre düştü mü?
Baharın müjdecisi üçüncü cemre toprağa ne zaman düşecek açıklandı!

Baharın müjdecisi üçüncü cemre toprağa ne zaman düşecek açıklandı! Türkiye bu sene son yılların en sıcak ve kurak kış mevsimini yaşarken baharın habercisi olarak kabul edilen 3. cemrenin toprağa düşeceği tarih konusunda açıklama geldi. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yayın Kurulu Başkanı ve Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Köse, milyonların beklediği cemrenin toprağı düşeceği tarih konusunda açıklama yaptı. İlk olarak havaya sonra suya ve en sonda toprağa düşen cemre ile bahar mevsimi başlıyor. İlk iki cemre düşerken gözler 3. cemrenin düşeceği tarihe çevrilmişti. 

3. CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK, CEMRE TOPRAĞA DÜŞTÜ MÜ?

Baharın habercisi ve müjdecisi olarak kabul edilen cemre hakkında açıklama yapan Köse “Cemre, ilkbahar başlangıcında yedişer gün arayla, sırayla hava, su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışıdır. Üçüncü ve son cemre 6 Mart’ta toprağa düşecektir "diyerek 6 Mart 2023 Pazartesi günü cemrenin toprağa düşeceğini ifade etti. 

Mart ayının şakacı bir ay olduğunu belirten Köse cemrenin toprağa düşmesi ile beraber hava sıcaklıklarının hızla yükseleceğini ancak bir süre sonra yeniden düşeceğini ifade etti. Sıcak havalardan sonra kış soğuklarının yeniden kendisini hissettireceğini belirten Köse "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" sözünü hatırlatarak Mart bitmeden yine Martlığını yaparak son derece soğuk günler yaşatacağını ifade etti.