Bakan Açıkladı! 2022 Yılında 6 İl 10 Yeni Metro Hattına Kavuşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, raylı sistem projelerine ilişkin konuştu. Bakan Karaismailoğlu, 2022 yılında 6 ilde 10 yeni metro projesinin tamamlanarak hizmete açılacağını duyurdu.
Bakan Açıkladı! 2022 Yılında 6 İl 10 Yeni Metro Hattına Kavuşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, raylı sistem projeleriyle ilgili konuştu. Bakan Karaismailoğlu, 2022 yılında 6 ilde devam eden 10 proje olduğunu ve projelerin yeni yıl ile birlikte hayata geçirileceğini söyledi.

Bakan Karaimailoğlu, Bolu'da Karayolları Cankurtaran Bakım ve İşletme Şefliği'nde geröekleşen toplantıda, 6 ilde yapımı devam eden 10 proje bulunduğunu ve 2022 yılının çok büyük önem arz eden kent içi raylı sistem projelerinin hizmet vereceği bir yıl olacağını belirtti.

6 İlde 10 Yeni Metro Hattı Açılacak!

Açıklamalarına devam eden Karaismailoğlu, saatte 120 kilometre ile '' Türkiye'nin En Hızlı Metrosu '' unvanına sahip olacak 37,5 kilometrelik Beşiktaş (Gayrettepe) - Kağıthane - Eyüp - İstanbul Havalimanı Metreosu'nu bu hatta önce Kağıthane - Havalimanı arasını sonra ise Gayrettepe - Kağıthane arasını hizmete açacaklarını belirtti.

Bakan Açıkladı! 2022 Yılında 6 İl 10 Yeni Metro Hattına Kavuşacak!

31,5 kilometrekik Küçükçekmece (Halkalı)- Başakşehir- Arnavutköy- İstanbul Havalimanı Metro Hattı ve Kirazlı-Başakşehir Hattı'nın, Bakırköy ile bağlantısını direkt olarak sağlayacak olan Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro hatlarının da 2022 yılının sonunda açmayı hedeflediklerini aktardı.

Ankara'da Metro Hattı Çalışmaları Tamamlanıyor

Ankara'da 2017 yılında AKM-Şehitler metro istasyonu Keçiören halkının hizmetine açılmıştı. AKM durağından Kızılay'a direkt gidişin yolunu açmak için başlatılan metro çalışmalarına ilişkin Karaismailoğlu, Atatürk Kültür Merkezi-Gar-Kızılay hattını ve Tandoğan-Keçiören Metrosu'nu 2022 yılının sonuna kadar açmış olacaklarını dile getirdi.

Karaismailoğlu, Gaziantep'te Gaziray Projesi'nin de yıl sonuna kadar tamamlanacağı bilgisini verirken, Tokat Havalimaı ve Çukurova Havalimanı için de çalışmaların devam ettiğini ve 2022 yılı sonuna kadar vatandaşların hizmetine açmayı hedeflediklerini bildirdi.