Bakan Bozdağ Açıkladı: Stokçuluk Yapanlara Hapis Cezası Artırılıyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçuluk yapanlar ile mücadele kapsamında stokçuluğa hapis cezasının artırıldığını, düzenlemenin bu ay Meclis'e sunulacağını açıkladı. Detaylar haberimizde...
Bakan Bozdağ Açıkladı: Stokçuluk Yapanlara Hapis Cezası Artırılıyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı son dakika açıklaması ile stokçuluk yapanlara yönelik hapis cezasının artırılacağını duyurdu ve düzenlemenin bu ay Meclis'e sunulacağı bilgisini de paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün yapılan kabine toplantısından sonra stokçulara karşı uygulanacak cezaların artırılacağını söylemişti.

STOKÇULUĞA HAPİS CEZASI ARTIRILIYOR
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçuluğa ilişkin açıklamasında: "Stokçuluk yapana hapis cezaları artırılacak. Düzenleme bu ay Meclis'e sunulacak." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından ulusa sesleniş konuşmasında stokçuluk konusuna değinmişti. Denetimlerin sıkılaştırıldığını söyleyen Erdoğan: Üretici ve tüketici arasındaki ilişkiyi en sağlıklı zemine oturtma amacıyla hazırladığımız hal, perakende ve elektronik ticaret kanunlarıyla ilgili çalışmalar bitmek üzeredir. Stokçuluk ve fiyatları etkilemeyle ilgili cezaları da yeniden düzenliyoruz. Bu tür suçlara verilen cezaları caydırıcılık temelinde yükseltiyoruz. Ayrıca, üretim maliyetlerini dengeleyerek arzı arttırmaya ve böylece fiyatları istikrara kavuşturmaya yönelik hazırlıklar yürütüyoruz. Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyütme politikamızın başarıya ulaşacağından asla şüphe etmiyoruz." demişti.

Bakan Bozdağ Açıkladı: Stokçuluk Yapanlara Hapis Cezası Artırılıyor

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların açgözlü piyasa cambazlarının fiyat oyunlarına kurban edilmeyeceğini söyleyen Erdoğan, temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemeler ile dar gelirli vatandaşların alım gücünün biraz daha iyileştirileceğini, stokçuluk ve fiyatları etkileme ile ilgili cezaların da caydırıcı olacak şekilde düzenlenerek yükseltildiğini açıklamıştı.

Emlak365.com