Bakan Çavuşoğlu Ülkesine Dönen ve Türkiye'ye Girişi Engellenen Göçmen Sayısını Açıkladı

Dış politikadaki gelişmeleri aktaran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girmesiyle Zelenskiy ile Putin'in İstanbul'da görüşebileceğini açıkladı.
Bakan Çavuşoğlu Ülkesine Dönen ve Türkiye'ye Girişi Engellenen Göçmen Sayısını Açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'a dış politikadaki gelişmeleri anlattı. Göçmen sayısının 5 milyona yakın olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, göçmenlerin siyasete alet edilmemesi gerektiğini, göçmenlerin suç oranlarının siyasilerin abarttığı kadar olup olmadığına bakılması gerektiğini, gerekli şartlar sağlandığında ülkelerine dönmek isteyenlere imkan sağlamak gerektiğini, geri dönüşün güvenli, gönüllü ve onurlu olması gerektiğini vurguladı. İktidar olunca hepsini denize dökeceğim demenin insan haklarına uygun olmadığını belirtti, İdlib'de yapılan evler sayesinde 2 milyon insanın Türkiye'ye gelmekten vazgeçtiğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu Ülkesine Dönen ve Türkiye'ye Girişi Engellenen Göçmen Sayısını Açıkladı

ÖNCE CAN GÜVENLİĞİ
Göçmenlerin can güvenliğinin garanti altına alınması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu: "İnsanlar ülkesine döndükten sonra temel ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor. Rejim af ilan ettiğini söylüyor, herkes dönsün diyor ancak bölgede sıkıntılar var. En önemlisi can güvenliği. Döndükten sonra temel ihtiyaçlarının da karşılanacağından emin olmaları lazım." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin göçmenleri göndermeye devam ettiğini açıklayan Bakan Çavuşoğlu, 2022 yılının ilk 3 ayında 21 bin göçmenin ülkelerine döndüğünü, Avrupa Birliği tarafından Türkiye'nin aldığı kararların desteklendiğini, 127 bin göçmenin engellendiğini söyledi. Esad rejimi ile arası iyi olmayan Türkiye'nin, terör örgütü tarafından yapılanları görmeyeceği gibi bir ihtimalin söz konusu olmadığını, göçmen sorununun uluslararası bir sorun olduğunu, BM'nin de bu konuda bir şeyler yapması gerektiğini, Suriye rejiminden de bazı taahhütler alınması gerektiğini açıkladı.

Rusya- Ukrayna savaşına ilişkin de açıklamalar yapan Mevlüt Çavuşoğlu, bu savaşın bitmesini istemeyenler olduğunu, Rusya'nın güçlenmesini isteyenler olduğunu söyledi ve Rusya'nın yaptıklarının kabul edilemez ve savaşı meşrulaştıramaz olduğunu vurguladı.

Emlak365.com