Bakan Dönmez 'den son dakika sabit saat uygulaması açıklaması! Kış saati uygulaması geri gelecek mi?

Türkiye'de büyük tartışmalara neden olan sabit saat uygulaması hakkında son dakika açıklaması Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yapıldı. Türkiye kış saati uygulamasına geri dönecek mi?
Bakan Dönmez 'den son dakika sabit saat uygulaması açıklaması! Kış saati uygulaması geri gelecek mi?

Ülkemizde enerji tasarrufunu sağlamaya yönelik olarak 1940 senesinde çıkartılan yasa ile uygulamaya alınan yaz - kış saati için 2016 senesinde flaş bir karar alınmıştı. Yapılan yasal düzenleme ile yine enerji tasarrufu gerekçe gösterilerek yaz kış saati uygulaması kaldırılmış ve bunun yerine kalıcı yaz saati uygulamasına geçilmişti. 

Yapılan yasal düzenleme ile Avrupa ülkelerinde olduğu gibi yaz ve kış dönemlerinde saatin 1 saat ileri alınması ya da 1 saat geri alınması uygulamasına son verilmişti. Uygulama kış döneminde özellikle de sabah erken saatte yola çıkan kişilerin karanlıkta sokağa çıkmalarına neden olması nedeni ile eleştiriliyordu. 

2022 YILINDA KIŞ SAATİ UYGULAMASI GERİ GELİR Mİ, 2022'DE SAATLER İLERİ ALINACAK MI?

Özellikle de kış döneminde yoğun tepki toplayan uygulama hakkında bu sene yeni bir düzenleme gelip gelmeyeceği merak konusu olmuştu. Konu hakkında son dakika açıklaması Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yapıldı.

Bakan Dönmez "Bu kapsamda; Ülkemizin batısındaki nüfus, kentleşme, sanayileşme ve enerji yoğunluğu dikkate alındığında, uygulanmakta olan saat diliminin GMT+3'de sürekli bulunmasının ülkemiz nüfusunun büyük bölümünün gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına ve enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladığı ortaya konmuştur" diyerek uygulamanın başarılı olduğunu savundu. 

AB Komisyonu tarafından da Avrupa Birliği üye ülkelerine tek saat uygulamasına geçiş tavsiyesi verildiğini belirten Bakan Dönmez ne yazık ki kış saati müjdesi bekleyen kişilere kapıları bir kere daha kapatmış oldu.