Bakan Işıkhan duyurdu! Ödemeler ertelendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte sel bölgesinde prim ödemelerinin ertelendiği öğrenildi.
Bakan Işıkhan duyurdu! Ödemeler ertelendi

Bugün sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sel bölgesi hakkında önemli bir duyuruda bulundu. Yaptığı açıklamalarda sel bölgesinde faaliyet gösteren ve selden etkilen işverenler ile sigortalıların yapacakları başvuru sonucunda prim ödemelerinin 1 seneye kadar ertelendiği öğrenildi.

ÖDEMELER 1 SENE ERTELENDİ!

Konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Işıkhan,

''Batı Karadeniz bölgesinde faaliyet gösteren ve selden etkilenen işverenlerimiz ile sigortalılarımızın bağlı oldukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne talepte bulunmaları halinde prim ödemelerini 1 yıla kadar erteliyoruz.

Selden etkilenen işverenlerimiz ve sigortalılarımızın sel felaketi öncesi süresi dolmuş olan borçları ve sel felaketini takip eden üçüncü ayın sonuna kadar tahakkuk edecek borçları ile SGK’ya verilmesi gereken her türlü bilgi, belge ve yapılması gereken başvurular da afetin meydana geldiği tarihten itibaren 1 yıla kadar ertelenebilecektir.'' şeklinde konuştu.

screenshot-42-001.png

İşverenler ve sigortalıların bu afetten en az hasar ile çıkması için sunulan bu fırsat için bakan Işıkhan gerekli olan çalışmaların devam ettiğine değindi.