Bakan Koca tek tek açıkladı! Risk grubundakiler sakın dışarı çıkmasın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte belirli risk grubunda bulunan vatandaşların dışarı çıkmaması gerektiği ifade edildi.
Bakan Koca tek tek açıkladı! Risk grubundakiler sakın dışarı çıkmasın

Temmuz ayının ortalarına yaklaşmamız ile birlikte sıcaklıklar da artmaya başladı. Havaların ısınmaya başladığı bu son dönem için uzman kişiler tarafından da açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarıda sıcak çarpması gibi durumlara karşı vatandaşların dikkat etmesi gerektiğinden bahsedilirken, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da uyarı geldi. Yapılan uyarıda olası bir sıcak çarpmasına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği açıklandı.

BAKAN KOCA UYARDI!

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sıcak çarpması, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı, Hipertermi olarak da bilinen ciddi bir klinik durumdur. Yaşlılar ve çocuklar; diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpması için yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin gün içinde sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz.” şeklinde uyardı.

screenshot-43-001.png

GÜNEŞ ÇARPMASINA KARŞI DİKKAT!

Bakan Koca tarafından yapılan bu açıklamaların yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda güneş çarpmasın karşı yapılabilecekler şu şekilde verildi;

  • Genel Müdürlüğümüzce sıcak ve UV (ultraviyole) ışınları için uyarı verilen bölge ve günlerde mümkün olduğunca güneşten kaçınmalı, zorunlu olmadıkça 1100-1500 saatleri arasında dışarıya çıkılmamalıdır.
  • Aşırı sıcaklarda gölgede bulunulmalı, ağır işler ve spor yapılmamalıdır.
  • İnce, açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalıdır.
  • İmkanlar ölçüsünde sık duş alınmalıdır.
  • Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı ve bol bol sıvı tüketilmelidir.