Bakan Kurum 21 bin konutun yapımına başlanacağı tarihi açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgelerinde yapılacak olan afet konutları hakkında bilgi verdi.
Bakan Kurum 21 bin konutun yapımına başlanacağı tarihi açıkladı

Bakan Kurum 21 bin konutun yapımına başlanacağı tarihi açıkladı: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kahramanmaraş’ta Proje Alanları Koordinasyon Toplantısına katıldı. Bu toplantının ardından basın açıklaması yapan Kurum Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından yapımına başlanacak olan afet konutları hakkında bilgi verdi. Yaptığı açıklamalarda 2 aya kadar toplamda  244 bin 343 konutun yapımına başlanacağını söyledi. 

227 BİN 27 BİNA ACİL YIKILACAK

Bakan Kurum yapmış olduğu açıklamalarda deprem bölgelerindeki yıkılacak olan binalar ile ilgili de bilgi verdi. Bugüne kadar 737 bin 222 bağımsız bölümden oluşan 227 bin 27 inanın acil yıkılacak olduğunu dile getiren Kurum hasarlı veya yıkık olduğunun tespitinin yapıldığını ifadelerine ekledi ve konuşmalarına şöyle devam etti;

"Rezerv alanlarındaki inşa sürecini yönetiyoruz. 11 ilde eş zamanlı yapım seferberliğini yürütüyoruz. Her gün sözleşmelerimizi yapmak suretiyle inşa çalışmalarını başlatıyoruz. İlk etapta inşa edeceğimiz tüm alanlarda bilim insanlarımızla, mühendislerimizle birlikte mikro bölgeleme çalışmalarını, jeofizik incelemeleri detaylı bir şekilde yapıyoruz." şeklinde konuştu. 

21 BİN AFET KONUTUNUN YAPIMINA BAŞLANACAK

Kahramanmaraş Afşin'de 588, Yeşilyurt’ta 1548 olmak üzere toplamda 2130 konutun sözleşmelerinin yarın yapılacağını söyleyen Kurum 21 Şubat tarihinden 6 Mart tarihine kadar ise 21 bin konutun yapımına başlanacağını ifadelerine ekledi. 

Fay hatlarını önümüze koyuyoruz diyen Bakan Kurum zemin etütlerinin de titizlikle yapıldığını söyledi. Şehrin içindeki yeni yerleşim alanlarının da belirlendiğini açıklayan Kurum Maraş'ta şehrin aldığı unvana yakışır şekilde ayağa kaldırılacağını açıkladı.