Bakan Özer 10 il için okullar ne zaman açılacak sorusuna yanıt verdi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer en çok merak edilen konulardan biri olan 10 il için eğitimin başladığı tarih hakkında açıklamalarda bulundu. Okulların açılacağı tarihte son gelişmelerden bahsetti.
Bakan Özer 10 il için okullar ne zaman açılacak sorusuna yanıt verdi!

6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından okullar hakkında yeni kararlar da alınmaya başlamıştı. Bu kararlar doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı öncelikle okulların açılma tarihini 20 Şubat tarihine kadar erteledi. Yarın yeniden başlayacak olan okullara afet bölgesi olarak ilan edilen 11 ilin dahil olmadığı bilinirken daha önce yaptığı açıklamada Mart ayına işaret edilmişti. 

Sonrasında yaptığı açıklamada ise Mart ayının yalnızca bir değerlendirme sürecinden ibaret olduğu belirtilerek okulların açılış tarihinin daha da ileriye atılabileceğinden bahsetti. 

TALEPLERİ KARŞILAYABİLİRİM! 

Daha önce yaptığı açıklamalarda afet bölgesi olan 11 ildeki öğrenciler için nakil işlemlerinin yapılabileceğinden bahseden Bakan Özer, "Öncelikle deprem bölgesi olmayan 71 ilde 20 Şubat tarihine kadar eğitim öğretime ara vermiştik. 20 Şubat tarihi itibarıyla 71 ilde eğitim-öğretim başlayacak, bir daha uzatma olmayacak. 10 ille ilgili kararlarımız farklı. Biliyorsunuz 10 ilde ikinci dönem tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aramıyoruz. Bunu daha önceden açıklamıştık. Yine bu 10 ilimizdeki öğrencilerimizin velileri, isterlerse çocuklarını diğer 71 ildeki eş değer okullara nakillerini yapması için gerekli sistematik çalışmayı yapmış ve sistemi açmıştık. Şu ana kadar 809 öğrencimiz, diğer illerde nakillerini aldırdılar. Bakanlık olarak 71 ildeki okullarımızın kapasitesini arttırmayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor ki diğer illerden bu 10 ilden gelen öğrencilerimizin tüm taleplerini karşılayabilelim." şeklinde yaptığı açıklamalarda önceliklerinin de afet bölgesinde bulunan öğrencilerin okula dönebilmek olduğundan bahsetti. 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ise bugün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''20 Şubat itibariyle 71 ilde eğitim öğretim başlayacak, 10 il ile ilgili değerlendirmelerimizde son noktaya geldik. Yarın açıklayacağız'' diyerek net tarihin yarın açıklanacağını ifade etti.