Bakan Özer 10 il için okulların açılma tarihini açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 71 ilde açılan okulların ardından afet bölgesi ilan edilen 10 il için okulların ne zaman açıklanacağını açıkladı.
Bakan Özer 10 il için okulların açılma tarihini açıkladı!

Yaşanan deprem felaketinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar ile birlikte okulların açılış tarihinin 71 il için 20 Şubat olmasına karar verilmişti. Alınan bu kararın ardından bugün okullar yeniden eğitime başladı. Durum bu şekilde iken geriye kalan 10 ilde de okullarda son durumun ne olacağı merak edilmeye başlandı. 

Diğer illerde eğitim devam ederken, bir yandan da deprem bölgesinde olan öğrencilerin diğer illere de nakillerinin aldırılarak herhangi bir şekilde devam zorunluluklarının bulunmayacağı da açıklanmıştı. Bunun ardından da bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte 10 il için alınan yeni karar alındı. 

AFET BÖLGESİNDEKİ 10 İL İÇİN KARAR AÇIKLANDI! 

Dün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklama ile birlikte 10 il için okullarda alınacak olan son kararın bugün yani 20 Şubat tarihinde açıklanacağı ifade edilmişti. Bugün Milli Eğitim Bakanı Özer yaptığı, "Bu kapsamda 10 ilimizin valileri, milli eğitim müdürleri ve yöneticileriyle koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 10 ilde bakanlığımıza ait okul, yurt, pansiyon gibi 20 bin 868 binadan sadece 24’ü yıkıldı, 83’ü ağır hasar aldı. Deprem bölgesinde eğitim-öğretime 1 Mart tarihine kadar ara verdik. 1 Mart’tan sonra 10 ilde eğitim öğretime il bazlı değil, aynen pandemide yaptığımız gibi ilçe ve okul temelli geçiş yapılacak. Sorunu çözülen ilçelerde, bölgelerde eğitim-öğretimi hemen başlatacağız. Bu bölgelerde bazı okullarda depremzedeler kaldığı ve diğer kurumlarımız tarafından da kullanıldığı için o okulları kullanmayacağız. Bu nedenle ikili eğitim seçeneğini aktif kullanacağız. Eğitim-öğretim sadece Çevre Bakanlığı’nın sağlam raporu verdiği okullarda yapılacak." şeklinde yaptığı açıklama ile birlikte son durumu anlattı. 

1 Mart tarihine kadar ertelenen okullar hakkında diğer yandan da il bazlı yerine ilçe ve okulların durumuna bakılarak bir karara varılacağı açıklandı. Bu anlamda da kararların binaların son durumlarına bakılarak karara varılacağı ifade edildi.