Bakan Özer 10 ilde okulların açılış tarihi için yeni açıklama yaptı! Öteleyebiliriz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklama ile birlikte deprem bölgesinde ertelenen okulların açılış tarihinde ilerleyen süreçte tarihin yeniden değişebileceği öğrenildi.
Bakan Özer 10 ilde okulların açılış tarihi için yeni açıklama yaptı! Öteleyebiliriz

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 büyük depremin ardından eğitime 2 hafta süre ile ara verileceği açıklanmıştı. Yapılan açıklamada 71 ilde okulların 20 Şubat tarihinde açılacağı ifade edilirken deprem bölgesi ilan edilen 10 ilde ise okulların açılma sürecinin Mart ayına ertelendiği öğrenildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan bu açıklama ile birlikte pek çok kişi 10 ilde okulların 1 Mart tarihinde açılacağını konuşmaya başladı. 

OKULLAR 71 İLDE 20 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR!

Eğitim öğretimin bir yandan devam edebilmesi için 71 ilde eğitime 20 Şubat tarihinde yeniden başlanacağı ifade edilirken  Bakan Özer tarafından,  "Bu 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. 212 bin 992 öğretmenimiz görev veriyor. Daha önce almış olduğumuz kararları açıklamıştık. İkinci dönem 10 ildeki tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aranmayacak. 10 ilde kurulan çadır merkezleri, yurtlar ve konteyner merkezlerini taşımalı eğitim kapsamına aldık. Orada kalan öğrencilerimizi ücretsiz olarak okullarımıza götüreceğiz. Sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar kaldıkları yerlere taşımasını sağlayacağız. Yine aileler de istemeleri durumunda çocuklarını diğer illere, 71 ile taşımayla ilgili süreci başlattık. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve lisede bu 3 milyon 784 bin 411 öğrencimizin 71 ile naklini sağlayacak kadar kapasiteye oluşturduk. Şu ana kadar bu imkandan 5 bin 836 öğrencimiz yararlandı" ifadeleri ile 71 ildeki durum aktarıldı. 

Deprem bölgesi olarak ilan edilen 10 ilde durum bu şekilde iken bunun yanı sıra da 1 Mart tarihinde okulların açılma konusu ile ilgili de açıklamalar geldi. 

ÖTELEYEBİLİRİZ! 

Daha önce Bakan Özer tarafından yapılan açıklamada deprem bölgesindeki okulların açılma sürecinin Mart ayına kaldığı ifade edilirken bu durumun yanlış anlaşıldığını açıklayan Bakan Özer, 

"71 ildeki eğitimi 20 Şubat'ta başlatacağımızı açıklamıştık. Depremden etkilenen illerimizde okulların 24 tanesi yıkıldı, 83 tanesinde ağır hasar var. Şubat ayının sonuna kadar tüm okullardaki hasar tespit çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz.

Deprem bölgesinde 1 Mart'ta eğitim başlayacak demedik. 1 Mart'a kadar bu 10 ilde eğitim öğretime ara veriyoruz. Duruma bakılacak. 1 Mart tarihini öteleyebiliriz de." şeklinde yaptığı açıklamalar ile diğer illerdeki gelişmelerin yakın zaman içerisinde belirleneceği öğrenildi.