Bakan Özhaseki'den Karadeniz yağışlarına ilişkin açıklama geldi!

Karadeniz bölgesinde meydana gelen sel felaketinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıklamalarda bulundu.
Bakan Özhaseki'den Karadeniz yağışlarına ilişkin açıklama geldi!

Dün Karadeniz bölgesinde etkisini gösteren sağanak yağışların ardından pek çok ilde sağanak yağış etkili olmuştu. Bu yağışların ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda vatandaşlar yoğun yağışlara karşı yeniden uyarılmıştı.

Sel ve toprak kayması gibi afetlerin yaşandığı bu bölgeler için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yeni açıklamalar geldi.

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

Yağışların Karadeniz bölgesinde pek çok ili etkilemesinin ardından Bakan Özhaseki tarafından "Yaraları saracağımızdan, hasarları hızla gidereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu süreçte, vatandaşlarımızdan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'müzün uyarılarını dikkate almalarını özellikle istirham ediyorum." şeklinde açıklamalar geldi.

METEOROLOJİ'DEN UYARI GELDİ!

Bakan tarafından yapılan bu açıklamaların ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda Doğu Karadeniz bölgesi için yeniden fırtına uyarısı yapıldı. Yapılan uyarılarda "Doğu Karadeniz'in doğusunda rüzgarın yarın (10.07.2023 Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazartesi günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir." şeklinde ifadeler ile vatandaşlar uyarıldı.