Bakan Tekin son dakika açıkladı! Derslerde cep telefonları tamamen yasaklandı

Milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan son dakika açıklamaya göre öğrenciler ve öğretmenler için artık derse girmeden önce cep telefonlarını teslim edecekleri öğrenildi.
Bakan Tekin son dakika açıkladı! Derslerde cep telefonları tamamen yasaklandı

Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından bir süredir öğrencilerin ders esnasında daha verimli olabilmesi için telefonların yasaklanacağı öğrenilmişti. Bununla birlikte bugün son Bakan Tekin tarafından son dakika açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda cep telefonlarının dersten önce toplanacağı öğrenildi.

TAMAMEN YASAKLANDI!

Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda "Çocuklarımızın cep telefonlarıyla ilgili okul müdürleri gerekli tedbirleri aldılar. Derse girmeden çocuklarımız cep telefonlarını teslim edecekler. Aynı şekilde öğretmen arkadaşlardan da rica ettim, sınıflarda cep telefonuyla zaman geçirerek çocuklara kötü örnek olmamaları konusunda. Çocuklar kendilerinin veya öğretmenlerinin cep telefonuyla ses ve görüntülerini kaydedip sosyal medyada paylaşıyorlardı. Bunun da yapılmasını istemiyoruz.

Okullarda ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz. Okul devamları ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde." şeklindeki ifadeler ile öğrenciler için ders esnasında telefonların tamamen yasaklandığı, öğretmenlerin ise bu konuda çocuklara kötü örnek olmamak adına telefon ile meşgul olmayacakları ifade edildi.

ÖĞRETMEN ALIM TAKVİMİ YAYIMLANACAK!

Konu ile ilgili Bakan Tekin tarafından son olarak "Bütün özel öğretim kurslarına QR kodla kimlik tanımlaması yaptık, velilerimiz bu kodları okutarak izinli olup olmadıklarını rahatlıkla görebilir. Ekim sonunda öğretmen alım takvimimizi, branş bazlı ilan edip bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz." şeklinde yeni alımlar için takvimin yayımlanacağı öğrenildi.