Bakan Tekin'den 68 bin öğretmen ataması müjdesi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından bugün sosyal medyada yeni eğitim ve öğretim dönemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Bakan Tekin'den 68 bin öğretmen ataması müjdesi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından bugün son dakika önemli açıklamalar yapıldı. Okulların başlama sürecinde cep telefonu kullanımı, devamsızlık, servis ve yemek fiyatları gibi konulara açıklık getirilirken bir diğer yandan da öğretmenler hakkında da yeni kararların alındığı, atamalar hakkında yeni gelişmelerin yaşanabileceği ifade edildi.

68 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK!

Konu ile ilgili öğretmen ihtiyacının olduğu hakkında "MEB'de öğretmen ihtiyacı net açıklama yapamayız, rakamlar yaklaşık rakamlardır. Bizim her yıl sonunda her okulda okutulan ders, öğrenci sayısı, şube sayısıyla normunu hesap ediyoruz, biz 68 bin öğretmen ihtiyacımız var dediğimizde bu rakam değişiyor, şu an ki net ihtiyacımız 68 bin öğretmen ihtiyacımız var, ama bu rakam yıl sonunda değişiyor.

68 bin öğretmen için şöyle bir çalışmamız var. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, öğretmen ihtiyacımızı normal koşullarda yetiştiremediğimiz için bahar yarıyılının başında yeni bir atanan öğretmenlerimizle başlayacağız, ekim ayında alınacak öğretmen sayısını ilan edip, şubat ayında yeni öğretmen arkadaşlarımızı da dahil edeceğiz. Branş olarak önümüzdeki dönemde yeniliklerle birlikte özellikle yabancı dil eğitiminde ihtiyacımız olacak, özel eğitim öğretmenliği skalamızda eksik gördüğümüz alan ile sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, ihl meslek dersi öğretmenleri..." ifadeleri ile öğretmen atamalarının yapılabileceğinden bahsetti.

Yapılan açıklamalar binlerce öğretmeni mutlu ederken bir diğer yandan da devamsızlık ve sınıf tekrarı hakkında alınan kararın arkasında olduğundan ve de artık derslerde cep telefonunun yasaklandığından bahsedildi.