Bakanlık Harekete Geçti, Suriyelilere Nüfus Kotası Geldi!

İçişleri Bakanlığı Türkiye'nin demografik yapısının bozulmaması adına Suriyeliler için yeni bir çalışma başlattı. Buna göre Suriyeli nüfusu kontrol altına alınacak ve yeni yaptırımlar uygulanacak.
Bakanlık Harekete Geçti, Suriyelilere Nüfus Kotası Geldi!

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle uzun yıllardır Türkiye'de yaşamaya başlayan ve buradaki hayatı gördükten sonra ülkelerine dönmek istemeyen Suriyeliler için yeni bir yaptırım uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı verilere göre, Türkiye'de 'geçici koruma' statüsünde toplam 3 milyon 700 bin Suriyeli yaşıyor. Suriyelilerin sayı olarak yoğun olması ve günden güne de fazlalaşıyor olması Türkiye'nin demografik yapısına zarar veriyor. Bu baskının azaltılması ve Suriyelilerin sayısının daha dengeli bir şekilde dağıtılması için yeni bir çalışma yapıldı.

Nüfusun Yüzde 25'inden Fazlasına İzin Yok!

Yapılan çalışmalar doğrultusunda Suriyeliler, yalnızca kayıtlı oldukları illerde yaşayabilecek, Suriyelilerin yoğun olduğu bölgelere yeni kayıtlar alınmayacak, ikamet izni verilmeyecek. Ayrıca bulundukları bölgede Suriyeli nüfusunun yüzde 25'i geçmesine izin verilmeyecek.

Kayıtlı Oldukları İllerin Dışına Çıkamayacaklar

Türkiye'nin demografik yapısının bozulmaması adına Suriyeliler için yeni bir düzenleme yapılıyor. Çalışmalar sonucunda Suriyelilerin, kayıtlı oldukları illerdeki adresleri tek tek kontrol edilerek kayıtlı oldukları illerde yaşayıp yaşamadıkları tespit edildi. Kayıtlı oldukları illerin dışında bir yerde olan Suriyeliler, kayıtlı oldukları ile gönderildi.

535 bin ile Suriyeli nüfusunun en yoğun olduğu il olan İstanbul'da yeni Suriyeli kaydı durduruldu. Suriyelilerin kayıtlı oldukları ilden ayrılmaları ancak izin ve insani durumlar kapsamında onaylanacak.

Bakanlık Harekete Geçti, Suriyelilere Nüfus Kotası Geldi!

Bakan Soylu: Hiçbir Yabancı Almıyoruz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bazı bölgelerde yüzde 25'in üzerinde Suriyeli nüfusunun olduğunu, bu ölçeğe göre ikamet almama sınırı koyduklarını belirtti. Soylu ayrıca, bunun yalnızca Suriyeliler için değil tüm yabancılar için yapıldığını ifade etti.

Ankara'da Seyreltme Çalışması Başladı

Önceki yıl Ankara'nın Altındağ ilçesinde Türk gencinin Suriyeliler tarafından öldürülmesinin ardından yabancıların yoğunluğunu azaltmak için seyreltme projesi başlatıldı. Altındağ'da yaşayan 4 bin 514 Suriyeli başka ilçelere nakledilirken, Suriyelilerin kullandığı 209 metruk bina yıkıldı ve yüzlerce işyeri kapatıldı.