Bartın Müftüsü neden görevden alındı? Abdülcelil Çakar kimdir, yerine kim atandı?

Cumhurbaşkanı kararı ile Bartın İl Müftüsü Abdülcelil Çakar görevden alındı. Abdülcelil çakar kimdir, neden görevden alındı merak edilirken yerine gelen isim belli oldu.
Bartın Müftüsü neden görevden alındı? Abdülcelil Çakar kimdir, yerine kim atandı?

Resmi Gazete'nin 7 Haziran 2022 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Bartın Müftüsü Abdülcelil Çakar görevden alınırken, 3 ile yeni müftü atandı ve 7 il müftüsünün de görev yeri değiştirildi.

Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan atama kararlarının ardından yalnızca Bartın Müftüsünün görevden alınmış olması dikkat çekti. Birçok kişi Bartın Müftüsü neden görevden alındı, Abdülcelil Çakar kimdir sorularının yanıtını araştırıyor.

Bartın Müftüsü Abdülcelil Çakar neden görevden alındı?

Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile 1 il müftüsü görevden alındı ve yerine başka bir müftü atandı. Daha önce hakkında çıkan iddialar üzerine soruşturma açılan Bartın İl Müftüsü Abdülcelil Çakar görevden alındı ve yerine Van İl Müftüsü Ömer Keskin atandı.

Bartın İl Müftüsü Abdülcelil Çakar, 2021 yılında hakkında çıkan iddialar üzerine soruşturmaya tabi tutulmuş ve görevden alınmasının uygun olduğu belirtilmişti. Fakat Çakar bu rapordan sonra 7 ay daha görevine devam etti.

Abdülcelil Çakar, 2019 yılındaki kararname ile Esenyurt İlçe Müftüsü görevinden Bartın il Müftüsü görevine atanmıştı. Çakar hakkında lojmanın su faturasını müftülük bütçesinden ödeme, müftülük hizmet aracını kullanma, misafirhane eşyalarını kullanma ve lojmana kira ödememe gerekçeleriyle soruşturma başlatılmıştı.

Resmi Gazete'nin 7 Haziran 2022 tarihli sayısında ise Cumhurbaşkanı kararı ile Abdülcelil Çakar görevden alındı. Çakar'dan sonra Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin oldu. Keskin, daha önce Van İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.