Başsavcılık Babala TV ve Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma başlattı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından deprem bölgesinde yanıltıcı paylaşımlar yapıldığı gerekçesiyle Babala TV ve hesabın sahibi Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma başlattı.
Başsavcılık Babala TV ve Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma başlattı!

Deprem felaketinin açtığı yaranın izleri silinmesine yönelik çalışmalar yoğun bir şekilde gerçekleştirilirken hem devlet birimleri hem de sivil toplum kuruluşları yardım çalışmalarını sürdürüyorlar. Deprem yardımlarının toplanması ve vatandaşlara ulaştırılması konusunda geniş bir kitleye ulaşmayı başaran Oğuzhan Uğur ve Babala TV hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

NEDEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI?

Oğuzhan Uğur hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının neden soruşturma başlattığı merak ediliyor. Savcılık tarafından yapılan açıklamaya göre Babala TV’ye ait Twitter hesabından Kahramanmaraş Kumçatı köyünde barajın çatladığı, Hatay Yarseli Barajının duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulduğu için soruşturma başlatıldı. Yapılan bu paylaşımların deprem bölgesinde depremzede vatandaşların arasında korku ve paniğe neden olduğu, arama kurtarma çalışmalarını aksattığı belirtildi. Bu olay neticesinde Babala TV Twitter hesabı ver hesabın sahibi olduğu tespit edilen Oğuzhan Uğur hakkında ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan dolayı soruşturma açıldı. Konunun aydınlatılması için de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gereken talimatların verildiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Hatay’da arama kurtarma çalışmaları devam ederken halk arasında baraj patladı dedikodusu yayılmış ve vatandaşlar panik içerisinde bulundukları yeri terketmeye başlamışlardı. Bundan dolayı bazı arama kurtarma çalışmalarına ara verilmiş ve bu süreçte bazı enkazlarda canlı oldukları tespit edilen vatandaşlar çıkarılmamışlardı. Sonrasında ise bu enkaz altındaki vatandaşların hayatlarını kaybettiği iddia edilmişti. Sosyal medyada Babala TV tarafından atılan bir mesaj tüm bunlara gerekçe gösterilmişti.

Oğuzhan Uğur ise ilgili mesajı doğrulamış ama kaynağının bir devlet yetkilisi olduğunu, doğru olmadığını anladıklarında da mesajı sildiklerini, o devlet yetkilisi ile olan yazışmalarını gösterebileceklerini iddia etmişti. Yazışmalara ilişkin bir paylaşım yapılmazken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olaya müdahil olarak konunun aydınlatılması için soruşturma başlattı.