Başvurular başladı! MEB personelleri OHAL kapsamında geçici görevlendirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı duyuruyu yaptı! Geçici görev için başvuruların bugün itibariyle başladığı ifade edildi.
Başvurular başladı! MEB personelleri OHAL kapsamında geçici görevlendirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte deprem nedeni ile OHAL ilan edilen illerde görev yapan kadrolu ve sözleşmeli personelin görevlendirilmesine ilişkin işlem sürecinin bugün başladığı ifade edildi. Dün gerçekleştirilen duyuru ile birlikte MEBSİS üzerinden başvuruların alınması sonucunda geçici görevlendirmelerin uygun koşulların sağlanması ile birlikte tamamlanabileceği öğrenildi. 

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLADI!

Konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı, "OHAL Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci maddesinin birinci fıkrasındaki 'Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar ilgili mevzuattaki şartlara ve kısıtlamalara tabi olmaksızın olağanüstü hâlin gerekli kıldığı durumlar sebebiyle olağanüstü hâl kapsamındaki illerde ihtiyaç duyulan birim veya hizmetlerde görevlendirilebilir.' hükmüne istinaden" personellerin görevlendirmelerinin gerçekleştirileceği açıklandı. 

Yapılan açıklamaya göre görev için başvuru yapmak isteyen kişilerin MEBBİS başvuru modülü üzerinden gerçekleştirebilecekleri öğrenildi. Girişlerin ise kişisel şifre kullanılarak personellerin görev süreçlerinin Valilikler tarafından değerlendirileceği ifade edildi. 

GÖREV YERLERİ VALİLİKLER TARAFINDAN BELİRLENECEK! 

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre geçici görevler için kişilerin görev yerlerinin de Valilikler tarafından belirleneceği ifade edilerek MEB tarafından, "MEBBİS başvuru modülü üzerinden başvuru yapamayan personel, geçici görevlendirme taleplerini içeren dilekçeleri ile başvuruda bulunabilecek, başvuruları uygun görülenlerin talepleri de valiliklerce Bakanlığa bildirilecek. Başvuruları uygun görülenlerin geçici görevlendirmeleri, bölgeden bildirilen personel ihtiyacı dikkate alınarak Bakanlıkça yapılacak ve il emrine geçici görevlendirilenlerin görev yerleri de valiliklerce belirlenecek." şeklinde yapılan açıklamalar ile birlikte başvuru süreci hakkındaki tüm detaylar açıklanmış oldu. 

Dün gerçekleştirilen açıklama ile birlikte başvuruların bugünden itibaren başladığı ifade edildi.