Bayramda Çalışanlar İçin Bayram Mesai Ücreti Hesaplama 2019

Ramazan Bayramı tatili 2019 yılında 9 güne çıkartıldı. Milyonlarca çalışan ise bayram mesai ücreti hakkında araştırmaya başladı. İşte bayram mesaisi hesaplama!
Bayramda Çalışanlar İçin Bayram Mesai Ücreti Hesaplama 2019

Ramazan Bayramı tatili 2019 yılında 9 güne çıkartıldı. Milyonlarca çalışan ise bayram mesai ücreti hakkında araştırmaya başladı. İşte bayram mesaisi hesaplama!

9 günlük bayram tatili genelde sadece devlet memurları tarafından tam olarak uygulanabiliyor.



Hatta çalışmak zorunda olunan bazı kadrolar için devlet memurları da mesai yapmak zorunda kalabiliyor. Peki, bayramda çalışanlar kaç lira mesai alacak? İşte bayram mesaisi hesaplama 2019!



Bayramda Çalışanlar Çift Mesai Alacak!



Milyonlarca çalışan bayram tatiline hazırlanırken bayramda yine bazı çalışanlar mesai almak şartı ile çalışmak zorunda kalacak.



İşin devamlılığı zorunlu olan kişiler bayram mesaisi yapacaklar. Bu konuda çalışanlar tarafından yapılan en büyük hata bayram mesaisini 9 gün üzerinden hesaplamak oluyor.



Oysa ki Ramazan Bayramı tatili Arefe günü yarım gün ve 3 günde bayram tatili olmak üzere 3.5 gün olarak hesaplanıyor. Memurların 9 günlük tatili ise resmi tatil olarak değil idari izinli olarak hesaplanıyor. Yani tatil yapan memurlar izinli olarak sayılıyor.



Bayram Mesaisi Hesaplama 2019



İşçinin asgari ücretle çalıştığı temel alınırsa bu durumda işçinin maaşı 30 güne bölünüyor.



2.bin 20 lira / 30 gün = 67,33 lira günlük ücret hesaplaması yapılıyor.



Bu işçinin sadece bayramın birinci günü tatil yapması durumunda geriye kalan 2,5 günlük bayram izni için normal ücretine ek olarak 2,5 günlük te bayram mesaisi ücreti alması gerekiyor.



Günlük 67,33 lira X 2,5 gün ücreti = 168,33 lira bayram mesaisi ücreti ödemesi yapılıyor. Yani işçinin maaşına ek olarak bayram mesaisi ücreti olarak 168,33 lira fazladan para alması gerekiyor.



Sonradan İzin Verilmesi Bayram Mesai Ücreti Telafi Hakkı Sağlamıyor



İş Kanunu’nun 47’nci maddesi kapsamında bayram mesaisi ücreti hesalaması yapılırken Yargıtayt tarafından açıklanan “İşçi tatil günleri çalışmışsa bunun karşılığında ek ücret ödenmeli. Bu çalışma karşılığında izin kullandırılması, tatil ücretine hak kazanamayacağını göstermez. Zira tatil çalışmaları karşılığı serbest zaman veya izin kullandırılması yasaya uygun değil" kararı ile daha sonra telefi edilmesi mümkün değildir.



Emlak365.com