Bayramda EFT / havale yapılır mı, para gönderilir mi 2022?

Ramazan bayramının resmi tatil olması nedeniyle tatil süresince EFT ve havale işlemi yapılıp yapılamayacağı merak ediliyor. Bankalar bayram tatili boyunca kapalı olacak.
Bayramda EFT / havale yapılır mı, para gönderilir mi 2022?

Ramazan bayramına birkaç gün kalmışken birçok kişi bankalarda işlem yapılıp yapılamadığı konusunda bilgi sahibi olmak istiyor. 1 Mayıs'ta son oruçlar tutulacak ve ardından 2 Mayıs itibariyle Ramazan Bayramı başlayacak.

Bankalarda işi olan para gönderip ya da almak isteyen kişiler bankaların bayramda kapalı olması nedeniyle bankalarda bu işlemi gerçekleştiremeyecekler. Bu nedenle para gönderme işlemlerinin internet bankacılığı üzerinden yapılıp yapılamayacağı merak ediliyor.

Ramazan bayramında EFT / havale yapılır mı?

Türkiye'de dini bayramlar resmi tatil kapsamında olduğu için bankalar bayram günlerinde hizmet vermiyor. Bu nedenle Ramazan bayramında yani 2- 3- 4 Mayıs tarihleri arasında bankalar hizmet vermeyecek. Bankalar üzerinden fatura ödeme işlemini gerçekleştirecek, EFT ya da havale yapacak kişiler bu işlemi bankalarda gerçekleştiremeyecek.

Ramazan Bayramı'na ek olarak diğer tüm resmi tatillerde EFT işlemi yapılamamaktadır. İnternet bankacılığı, mobil uygulama ya da ATM üzerinden yapılan EFT işlemleri ise bir sonraki ilk iş günü gerçekleştirilmektedir.

Bayramda EFT / havale yapılır mı, para gönderilir mi 2022?

Bunun yanında havale işlemleri resmi tatiller de dahil olmak üzere haftanın her günü yapılabilmektedir. Birine para göndermek isteyen ya da hesabına gelecek parayı bekleyen kişiler, havale ile günün her saati para gönderme işlemini gerçekleştirebilecekler.

Türkiye genelindeki tüm bankalar Ramazan Bayramı boyunca kapalı olacak ve 5- 6 Mayıs (Perşembe ve Cuma günü) hizmet vermeye devam edecekler. Bankadan EFT yapmak isteyen kişilerin ilk iş günü olan 5 Mayıs gününü beklemeleri gerekiyor.

Emlak365.com