Bebeklerini Ölüme Terk Eden Anne ve Baba Tutuklandı

Uşak'ta yaşanan bir olay herkesin vicdanını sızlattı. Evlilik dışı ilişkiden doğan bir bebeği ölüme terk eden anne ve babası polisin titiz çalışması neticesinde yakalandı. Bebeği bir çantayla yol kenarına bırakarak ölümüne neden olan anne baba çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.
Bebeklerini Ölüme Terk Eden Anne ve Baba Tutuklandı

Uşakta yaşanan ve herkesin içini parçalayan olayın failleri yakalandı. Yol kenarında bir çanta içinde hayata gözlerini yummuş bir şekilde bulunan bebeğin evlilik dışı ilişkiden dünyaya geldiği ve bu yüzden ölüme tek edildiği anlaşıldı. Masum yavrunun canına kıyan o cani anne baba yakalanarak tutuklandı.

Geçtiğimiz gün Uşak'ta meydana gelen ve haberlere konu olan olay aydınlatıldı. 4 gün önce yol kenarında bir çanta içinde bulunan ve ne yazık ki yaşamını yitirdiği belirlenen bebekle alakalı sır perdesi aralandı. Konuya dair araştırmasını bitiren polis ekipleri, bebeğin anne babasına ulaştı. Bebeğin neden ölüme terk edildiği de böylelikle anlaşıldı.

Bebeğin Annesi Kısa Sürede Bulundu

Uşak'ta 18 Ocak tarihinde kan donduran bir olay yaşanmıştı. Besi çiftliği sahibi bir vatandaş, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak çiftliğin karşısında çana içinde bir bebek olduğu yönünde ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. İhbardaki adrese giden sağlık ekipleri, bebeğin ilk müdahalesinde ne yazık ki hayata gözlerini yumduğunu belirledi. Polis ekipleri ise talihsiz yavruyu oraya bırakanların peşine düştü.

Polis ekiplerinin araştırması neticesinde gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Bebeğin sadece birkaç günlük olduğu anlaşılınca polis ekipleri hastane kayıtlarını incelemeye başladı. Uşak Devlet Hastanesinde doğan bir bebeğin 2 hafta geçmiş olmasına rağmen nüfus kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmediği anlaşıldı. 

Polis ekipleri hastanede doğum yapan kadının kimlik bilgilerini incelediğinde bir apartta konakladığını belirledi. Kadının konakladığı belirlenen aparta düzenlenen baskında yaklaşık 20 gün önce doğun yapan o genç kadın yakalandı.

27 Yaşındaki K. G. isimli o kadın, emniyete götürülerek sorgulanmaya başladı. Emniyetteki sorgusunda her şeyi itiraf eden genç kadın, korkunç gerçeği tek tek anlattı.

Evlilik Dışı İlişkiden Dünyaya Gelmiş

Emniyetteki sorgusunda tüm olan biteni anlatan 27 yaşındaki genç kadın, aslında Bartın'da ikamet etmekte olduğunu ve Uşak'a sevgilisinin yanına geldiğini söyledi. Yaklaşık 1 yıldır internette tanıştığı 28 yaşındaki S. D. isimli şahısla ilişkileri olduğunu söyleyen kadın, bebeğin de evlilik dışı ilişkiden dünyaya geldiğini dile getirdi.

İlişkiden Ailemizin Haberi Yoktu

Polis tarafından yakalanan cani anne, bebeği neden ölüme terk ettiği sorulduğunda ise, hem kendinin hem de sevgilisinin ailesinin ilişkilerinden haberi olmadığını, hamile olduğunu da bilmediklerini söyledi. Bu sebeple korktuklarını dile getiren o kadın, bebeğe bakamayacaklarını düşündüklerini söyledi. 

Mahkeme Anne Babayı Tutukladı

Henüz birkaç günlük masum bebeği bir çanta içinde ölüme terk eden cani anne baba emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Burada nöbetçi hakim karşısına çıkarılan çift, tutuklanarak cezaevine gönderildi.