Bedelli askerlik 2023 ücreti kaç TL oldu?

2023 yılında uygulanacak olan bedelli askerlik ücretleri belli oldu. Memur maaş zammının belli olmasının ardından 2023 yılında ödenecek olan bedelli askerlik ücreti netleşti.
Bedelli askerlik 2023 ücreti kaç TL oldu?

2023 yılında bedelli askerlik yapmayı planlayanlar uygulanacak olan bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağını merak ediyordular. Memur maaş zamlarına göre fiyatı değişen bedelli askerlik ücreti için 2023 tarifesi belli oldu. 2023 yılı bedelli askerlik ücreti kaç TL olacak? Bedelli askerlik yapmak isteyenler ne kadar ödeme yapacaklar?

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ KAÇ TL OLDU?

Bedelli askerlik ücretinin 2023 tarifesi belli oldu. Bedelli askerlik ücretlerine yılda iki defa zam uygulanıyor. Memur maaş artışlarına bağlı bir ücret olan bedelli askerlik her yıl Ocak ve Temmuz aylarında zamlanıyor. Bu kapsamda bedelli askerlik ücretlerine Ocak 2023 zammı kesinleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklama ile memur maaşlarına Ocak 2023 döneminde yapılacak olan zammı duyurdu. Normal koşullarda memurların toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile maaş zamları yüzde 16,47 olacaktı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan inisiyatif kullanarak memur maaşlarına refah payı artışı da ekleyerek maaş zammı oranını yüzde 25’e yükseltti. Buna bağlı olarak bedelli askerlik ücreti de yüzde 25 zamlanmış oldu.

Bedelli askerlik için yapılan son zamla beraber bu ücret 100.080 TL’ye yükseldi. Bu yükselişle beraber bedelli askerlik yapmayı düşünenlerin 100 Bin TL’yi gözden çıkarmaları gerekecek. Bedelli askerlik ücreti için belirlenen bu tutar Temmuz 2023 tarihine kadar yürürlükte olacak. Temmuz ayında bedelli askerlik ücretine yine memur maaş zammı oranında zam uygulanacak.

7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9. maddesine göre bedelli askerlik bedel miktarı memur maaş katsayısına göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden belirleniyor.