Beklenen oldu! WhatsApp Android'den iPhone'a geçiş geldi

Dünya üzerinde çok fazla kullanıcısı olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, beklenen özelliği nihayet duyurdu. Artık Android'den iOS'a geçiş yapmak çok kolay olacak.
Beklenen oldu! WhatsApp Android'den iPhone'a geçiş geldi

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı deneyimini artırmak için güncelleme çalışmalarına devam ediyor. Son açıklamalar ile mesajlara emoji ile tepki verme özelliğinde emoji sayısının artırılacağı duyuruldu. Şu anda emoji ile tepki verme özelliğinde sınırlı sayıda emoji bulunuyor. Sonrasında durum özelliğine sesli durum eklentisi geleceği duyurulmuştu. Son olarak da Android'den iOS'a geçişi kolaylaştıracak bir adım atıldı. Geçtiğimiz yıl bazı Samsung cihazlarda iOS'tan Android'e geçişi kolaylaştırmıştı.

WhatsApp, resmi Twitter hesabından, sohbet geçmişini bir Apple iPhone'dan bir Android akıllı telefona veya tam tersi yönde aktarma özelliğine ilişkin bir tweet yayınladı. Uygulama, kullanıcılara "tercih ettiğiniz cihazlar arasında geçiş yapma özgürlüğü" vaat ediyor.

Beklenen oldu! WhatsApp Android'den iPhone'a geçiş geldi

ANDROİD'DEN İOS'A HIZLI GEÇİŞ

Sohbet geçmişini üçüncü taraf araçlar ile aktarmak mümkün fakat bunun için ücretli uygulamalar sunuluyor. Apple ile yürütülen ortak çalışma kapsamında WhatsApp, Android cihazlardan iOS cihazlara geçen kullanıcıların hesap bilgileri, profil fotoğrafı, grup sohbetleri, sohbet geçmişleri ve diğer tüm ayarları hızlı bir şekilde aktarmasını sağlayacak.

YENİ ÖZELLİK KULLANIMA AÇILDI

WhatsApp yeni özelliği 21 Temmuz 2022 tarihinden itibaren kullanıma açtı. Özelliğe Google Play Sotre'a eklenen iOS'a taşı aracı üzerinden erişim sağlanabilecek. Yeni özellik için hem gönderen hem alan cihazlarda Whatsapp'ın en son sürümünün yüklü olması gerekiyor. Bunun yanı sıra aynı telefon numarasının kullanılması ve iOS cihazın fabrika ayarlarına sıfırlanmış ya da yeni olması gerekiyor.