Belediyelerden Peş Peşe Açıklama Geldi! Su Faturalarında KDV Oranı Yüzde 1'e İndi!

KDV indirimlerinin gündemden düşmediği bu günlerde bir de su fiyatlarına KDV indirimi yapıldı. Birçok belediye sudan alınan KDV oranını yüzde 1'e indirdiklerini açıkladı.
Belediyelerden Peş Peşe Açıklama Geldi! Su Faturalarında KDV Oranı Yüzde 1'e İndi!

Cumhurbaşkanı REcep Tayyip Erdoğan'ın gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 1'e inmesine yönelik açıklamalarının ardından diğer kalemlerde de KDV oranları için çalışmalar başladı. Bu sırada belediyelerden beklenmeyen bir haber gelerek, su tüketim bedelindeki KDV oranını yüzde 1'e düşürdüklerini duyurdular.

BELEDİYELERDEN SUYA KDV İNDİRİMİ!

Kocaeli Belediyesi İSU genel Müdürlüğü, su fiyatlarında Katma Değer Vergisi'ni yüzde 1'e indirdiklerini açıkladı. Kocaeli'nin ardından Bursa, Düzce, Sakarya ve Kilis'te de su tüketim bedelinden KDV oranının yüzde 1'e düşürüldüğü belirtildi.

Kilis Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, su kullanım bedelindeki KDV oranının düşürüldüğünü ifade etti. Enflasyonla mücadele kapsamında su kullanım bedelindeki yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1'e indirdiklerini belirten Belediye Başkanının bu açıklaması halkı sevindirdi.

Belediyelerden Peş Peşe Açıklama Geldi! Su Faturalarında KDV Oranı Yüzde 1'e İndi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, sosyal medya hesabından bir duyuru yayımlayarak '' Enflasyonla mücadeleye Büyükşehir Belediyesi olarak biz de destek oluyoruz. Bu kapsamda yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indirdik '' dedi.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gıda fiyatlarındaki KDv indirimi kararını desteklediklerini ve belediye olarak su abonelerinden alınan KDV oranınını yüzde 1'e indirdiklerini açıkladı. Mesken, iş yeri, sanayi, inşaat sektörleri başta olmak üzere 14 Şubat itibarıyla yeni fiyatların uygulanmaya başladığını aktaran Özlü, vatandaşı her alanda düşündüklerini ifade etti.

Belediyelerin su fiyatlarındaki Katma Değer Vergisini yüzde 1'e indirmeleri vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken, diğer illerde oturanlar da belediyelerinden aynı düzenlemeyi beklediklerini ifade ediyor.