Berat Kandili Ne Zaman, Hangi Gün 2022? Berat Gecesinde Ne Yapılmalı?

Müslüman alemi için büyük önemi olan Berat Kandili için sayılı günler kaldı. Birçok kişi Berat kandili hangi gün araştırırken, birçok kişi de Berat gecesine ne yapılmalı merak ediyor. İşte ayrıntılar.
Berat Kandili Ne Zaman, Hangi Gün 2022? Berat Gecesinde Ne Yapılmalı?

Üç ayların başlamasıyla birlikte Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kaldı. Ramazan ayından önce yılın üçüncü kandili olan Berat Kandili idrak edilecek. Milyonlarca kişi Berat kandilinin hangi gün olduğunu ve Berat kandilinin önemi nedir araştırıyor.

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN, HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Müslüman alemi tarafından büyük bir önemi olan Berat Kandiline sayılı günler kaldı. Berat gecesi olarak da bilinen bu özel gün, Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece olarak geçmektedir. Bu mübarek gün dualar okunur ve günün büyük bir kısmı ibadet ile geçer.

Müslümanlar için oldukça önemli olan Berat kandili bu yıl 17 Mart gününe denk geliyor. Milyonlarca Müslüman 17 Mart günü ibadet edecek, birlikte dua edecek ve dileklerini iletecekler. Bu günde televizyon ekranlarında da Berat Kandiline özel birçok dini program yayınlanmaktadır.

Berat Kandili Ne Zaman, Hangi Gün 2022? Berat Gecesinde Ne Yapılmalı?

BERAT KANDİLİNİN ÖNEMİ NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Berat kelimesi, Arapça'da temize çıkmak anlamına gelmektedir. İslam dinine göre Berat gecesi bereketli ve feyizli bir gece olarak kabul edilir ve günahların affı, kulların temize çıkarılması için dualar edilir.

Hz. Muhammed Berat gecesine ilişkin şöyle buyuruyor; '' Şaban ayının 15'nci gecesini ibadetle geçirin, gündüz de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ' Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızk isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' şeklinde buyurur.