Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon! Eski başkan Murat Hazinedar Kastamonu'da gözaltına alındı!

Beşiktaş Belediyesi’ne bugün rüşvet operasyonu yapıldı. Çeşitli görevliler polis tarafından gözaltına alınırken akşam saatlerinde de Beşiktaş Belediyesi’nin eski başkanlarından Murat Hazinedar’ın gözaltına alındığı bildirildi.
Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon! Eski başkan Murat Hazinedar Kastamonu'da gözaltına alındı!

Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik bugün bir operasyon yapıldı. 2016 yılında 2 müfettişin Beşiktaş Belediyesi’nde yaptıkları inceleme ile başlayan soruşturmada bugün harekete geçildi. Müfettişler yaptıkları incelemelerde verilmemesi gereken ruhsatların verildiğini fark ederek araştırmalarını derinleştirdiler. Yapılan incelemelerde aynı müfettişler Beşiktaş Belediyesi’nde bir rüşvet ağı bulunduğu iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına raporlarını ilettiler.

4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmada aralarında Beşiktaş Belediyesi eski Başkanı Murat Hazinedar’ın da olduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu karar ile beraber Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler İstanbul, Ordu, Çanakkale ve Ankara’da bu sabah eş zamanlı olarak operasyon düzenlediler.

ESKİ BAŞKAN MURAT HAZİNEDAR KASTAMONU’DA GÖZALTINA ALINDI

Sabah saatlerinde yapılan operasyonlarda 17 şüpheliden 16’sı belirlenen adreslerde bulunarak gözaltına alındılar. Akşam saatlerine kadar Beşiktaş Belediyesi eski Başkanı Murat Hazinedar bulunamamıştı. Akşam saatlerinde ise Murat Hazinedar’ın Kastamonu’nun Tosya ilçesinde gözaltına alındığı bildirildi.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI!

Beşiktaş Belediyesi’ne yapılan operasyonun ardından Beşiktaş Belediyesi de bir açıklama yayınladı. Belediyeden yapılan açıklamada bahsi geçen operasyonun 2014 ile 2018 yılları arasındaki süreçle alakalı olduğu ve Beşiktaş Belediyesi’nin mevcut yönetimiyle herhangi bir ilişkisinin olmadığı belirtildi. Ayrıca Beşiktaş Belediyesi’nin tüm yöneticileri ve birimleri ile görevi başında oldukları belirtildi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Çeşitli suçlamalar iddiası ile gözaltına alınan kişilerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorgulamaları yapılacak. Soruşturma kapsamında alınacak olan ifadeler ile elde edilen belgeler çerçevesinde bir karara varılarak ilgili savcı dava hakkında iddianamesini hazırlayacak. Ardından ise mahkeme süreci mahkemenin bu iddianameyi kabul etmesinin ardından başlayacak.