Beşiktaş Konya'da Geriden Gelerek Kazandı

Beşiktaş sezonun ilk yarısının kapanış mücadelesinde ligin en zor deplasmanlarından birine gitti. Konya'da henüz maçın 2. dakikasında geriye düşen Beşiktaş, 90+5'te dakikada gelen golle sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Beşiktaş Konya'da Geriden Gelerek Kazandı

Süper Lig'de sezonun ilk yarısı Beşiktaş ve Konyaspor için kapandı. Bu iki takım ilk yarının kapanış mücadelesinde karşı karşıya geldi. Maçın henüz 2. dakikasında kalesinde golü gören Beşiktaş, mücadeleyi son saniyeye kadar bırakmadı ve maçın son anlarında bulduğu golle evine 3 puanla döndü.

Beşiktaş'ın Konyaspor'a konuk olduğu mücadele adeta golle başladı. Kaleci Mert Günok'un büyük hatasıyla öne geçen Konyaspor, uzun süre üstünlüğünü sürdürse de Beşiktaş baskısına maçın son anlarında dayanamadı. Siyah beyazlılar maçın duraklama anlarında Josef de Souza'nın golüyle 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Mert Günok'tan Büyük Hata

Süper Lig'in 19. haftasında Konyaspor'a konuk olan Beşiktaş maça şok bir golle başladı. Şenol Güneş'in takımın başına gelişiyle birlikte kalenin emanet edildiği tecrübeli file bekçisi Mert Günok kendinden beklenmeyecek bir hata yaptı.

Özellikle siyah beyazlıların kazandığı son iki lig maçı olan Adana Demirspor ve Kasımpaşa mücadelelerinde sahanın en iyilerinden biri olan Mert Günok, Konya deplasmanında geri pasla gelen topu ayağının altından kaçırdı. Rosier'in kalecisi Mert Günok'a gönderdiği pası, şiddeti çok yüksek olmamasına karşın kontrol edemeyen kaleci Mert, ardından topa yetişmek için koşsa da gole engel olamadı.

Beşiktaş Mücadeleyi Bırakmadı

Şenol Güneş ile birlikte ciddi bir çıkış yakalayan ve şampiyonluk yarışında ben de varım mesajı vermek isteyen Beşiktaş, yediği talihsiz golün ardından kısa sürede toparlandı. Karşılaşmanın ilk yarısında Konyaspor kalesinde baskısını artıran Beşiktaş, rakibe neredeyse hiç atak şansı vermedi. Ciddi bir baskıyla Konyaspor kalesine yüklenen siyah beyazlılar, buna karşın karşılaşmanın ilk yarısında gol bulamadı.

İkinci yarıya da daha istekli ve baskılı başlayan taraf da Beşiktaş oldu. Beşiktaş'ın baskısı karşılaşmanın 67. dakikasında sonuç getirdi. Yine siyah beyazlı takımda Şenol Güneş'le birlikte yeniden doğan isimlerden biri olan Cenk Tosun, Gedson Fernandes'in pasıyla 67. dakikada beraberlik golüne imza attı. 

Beraberlik golünün ardından bu kez de galibiyet için yüklenmeye başlayan Beşiktaş, aradığı golü bir türlü bulamadı. Karşılaşmanın son anına kadar mücadeleden vazgeçmeyen siyah beyazlı futbolcular, 90+5'te galibiyet golünü buldu. Uzun süredir performansında büyük düşüş yaşanan Josef de Souza galibiyet golüne imza atan isim oldu.

Beşiktaş böylelikle sezonun ilk yarısını 3 puanla kapatarak ikici yarıdaki maçları için moral depoladı. Beşiktaş maçından önce kendi evinde oynadığı mücadelelerde kalesinde sadece 6 gol gören Konyapsor ise bu sezon evinde oynadığı maçlarda ikinci mağlubiyetini aldı.