Beşiktaş'ın Kara Boğası İstanbul'da

Beşiktaş'ta Weghorst'un ayrılışından sonra golcü transferi için ilk hedef olan Aboubakar İstanbul'a geldi. Suudi Arabistan kulübü Al Nassr ile sorunlarını çözen Kamerunlu golcü oyuncu Beşiktaş'ta üçüncü kez imza atacak. Aboubakar'ı havalimanında bir grup Beşiktaş taraftarı karşıladı.
Beşiktaş'ın Kara Boğası İstanbul'da

Beşiktaş Hollandalı golcü oyuncusu Wout Weghorst'un Manchester United transferinden sonra rotayı eski golcülerinden Aboubakar'a çevirdi. Suudi Arabistan ekiplerinden Al Nassr ile sözleşmesi bulunan Aboubakar'ın kulübüyle olan sözleşmesini feshetmesinin ardından Kamerunlu Golcü gece geç saatlerde İstanbul'a geldi.

Özel bir uçakla İstanbul'a gelen Aboubakar'ı havalimanında bir grup Beşiktaş taraftarı karşıladı. Golcü oyuncu havalimanı çıkışında taraftarlara kartal pençesi hareketi yaparak karşılık verdi. Bugün Beşiktaş'ın Aboubakar ile sözleşme imzalaması bekleniyor.

Kara Boğa Sonunda Geldi

Beşiktaş Weghorst transferinin ardından golcü arayışına girdi. Siyah beyazlı kulübün hedefindeki ilk isim ise Kamerunlu golcü oyuncu Aboubakar oldu. Oyuncu ile olan görüşmeler olumlu geçse de Suudi Arabistan kulübü Al Nassr ile olan sözleşmesi bir takım pürüzler çıkardı. Uzun zamandır bu pürüzlerin çözülmesini bekleyen Beşiktaş sonunda Aboubakar'ı İstanbul'a getirdi.

Beşiktaş taraftarının da heyecanla beklediği Kamerunlu golcü oyuncu gece geç saatlerde özel bir uçakla Arabistan'dan İstanbul'a geldi. Beşiktaş formasını yeniden giymek istediğini hem siyah beyazlı kulüp yetkililerine hem de Al Nassr yönetimine ısrarla dile getiren Aboubakar 3. kez Beşiktaş'a imza atacak. 

3.5 Yıllık Sözleşme İmzalayacak

Edinilen bilgiye göre Beşiktaş 30 yaşındaki golcü oyuncu ile 1 yıllığı opsiyonlu olmak üzere 3.5 yıllık sözleşme imzalayacak. Daha önce de 2 farklı dönemde Beşiktaş forması giyen ve oldukça başarılı bir performans sergileyen Aboubakar için taraftar oldukça heyecanlı.

Her ne kadar ayrılık süreci bir takım tartışmalara neden olsa da hem Süper Lig'i tanıyan bir oyuncu olması hem Beşiktaş'ta daha önce de forma giymiş olması Aboubakar'ı en iyi alternatif haline getirdi. Aboubakar, Beşiktaş'ın şampiyon olduğu 2020-21 sezonunda sakat olduğunu söyleyerek son 9 maça çıkmamış ve sezon sonunda takımdan ayrılmıştı.

3 Milyon Avro Maaş

Beşiktaş ile Aboubakar arasında henüz sözleşme imzalanmadı. Ancak sözleşmenin detayları basına yansıdı. Aboubakar Al Nassr ile sözleşmesini feshettiğinden, Beşiktaş Kamerunlu golcüyü kadrosuna katmak için herhangi bir bonservis bedeli ödemeyecek. Aboubakar'a 2.5 milyon avro garanti maaş ve 500 bin bonus olmak üzere toplamda 3 milyon avro yıllık ücret ödenecek.