Beşiktaşlı Montero'nun Yeni Adresi Almanya

Beşikaş'ın Atletico Madrid kulübünden transfer ettiği genç stoper Montero kiralık olarak Hamburg'a transfer oldu. Montero'nun sözleşmesinde 2 milyon 500 bin avroluk satın alma opsiyonu da bulunuyor. 24 yaşındaki genç İspanyol defans oyuncusu Almanya'nın yolunu tuttu.
Beşiktaşlı Montero'nun Yeni Adresi Almanya

Beşikta'ın bir dönem kiralık olarak kadrosuna kattığı ardından da bonservisiyle satın aldığı Montero sezon sonuna kadar Almanya 2. Bundesliga'da mücadele eden Hamburg takımına kiralandı. İspanyol stoperin kiralık sözleşmesinde satın alma opsiyonu da bulunuyor.

Beşiktaş'ta forma şansı bulamayan ve ilk 11'de oynayabileceği bir takımda yer almak isteyen Francisco Montero, Almanya 2. Bundesliga'ya transfer oldu. Bundesliga'ya yükselmenin en önemli adaylarından biri olan Hamburg da transferi duyurdu.

Beşiktaş Montero İle Yollarını Ayırdı

Beşiktaş'ın ilk olarak 2020 yılında İspanya'nın köklü kulüplerinden Atletico Madrid'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Montero, yarım sezon takımına döndükten sonra 2021 yılında ise bonservisiyle Beşiktaş'ın oyuncusu olmuştu. 

Beşiktaş'ın 2020-2021 sezonunda şampiyon olduğu kadroda da yer alan 24 yaşındaki İspanyol savunma oyuncusu, bu sezon istediği oranda forma şansı bulamadı. Ne Valerien Ismael ne de Şenol Güneş döneminde kadroya giremeyen Montero, ilk 11'de yer alabileceği bir takıma gitmek istiyordu. 

Genç İspanyol'a Almanya'dan talip çıktı. 2. Bundesliga'da yer alan ve kadrosunu güçlendirmek isteyen Hamburg, Montero'yu kiralamak için Beşiktaş'ın kapısını çaldı. İki kulüp ve oyuncu arasında anlaşma sağlandı. İspanyol oyuncu sezon sonuna kadar Hamburg forması giyecek.

Hamburg 2017-18 sezonunda Bundesliga'dan 2. Bundesliga'ya düşmüş ve o tarihten bu yana yeniden Bundesliga'ya yükselmek için mücadele ediyor. Bu sezon 17 maçta 34 puan topladı ve şu an 2. sırada yer alıyor. Sezonu ilk 2 sırada tamamlamayı hedefleyen Hamburg, bu hedefini gerçekleştirebilirse direkt olarak Bundesliga'ya yükselecek.

Satın Alma Opsiyonu Bulunuyor

Beşiktaş ile Hamburg arasında yapılan kiralık sözleşmesinde satın alma opsiyonu da bulunuyor. Hamburg sezon sonunda isterse Beşiktaş'a 2 milyon 500 bin avro ödeyerek Montero'nun bonservisini alabilecek. Beşiktaş Montero'nun bonservisi için Atletico Madrid kulübüne 750 bin Avro ödemişti.

Savunmada Romain Saiss, Tayyip Talha Sanuç ve Welinton gibi tecrübeli isimlerle forma mücadelesine giren Montero, bu sezon Beşiktaş formasını 1'i Türkiye Kupası olmak üzere 4 resmi maçta giyebildi. Türkiye Kupası'nda oynadığı karşılaşmada bir de asist yaparak gol katkısı sağlayan Montero, artık Hamburg'un başarısı için ter dökecek.