Beşiktaş'ta Aboubakar İçin Her Şey Hazır

Beşiktaş Wout Weghorst'un sözleşmesinin feshedilmesinin ardından kadrosuna yeni bir golcü katmak için çalışmalara başladı. Siyah beyazlılarda en kuvvvetli aday Kamerunlu golcü Vicent Aboubakar. Daha önce de 2 farklı dönemde Beşiktaş forması giyen golcü oyuncu için her şey hazır.
Beşiktaş'ta Aboubakar İçin Her Şey Hazır

Beşiktaş'ın sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Wout Weghorst'un sözleşmesi feshedildi. Siyah beyazlı takım Weghorst'un yerini doldurabilmek adına üst düzey bir golcü transferi yapacak. Beşiktaş'ın golcü arayışındaki ilk hedef ise Vicent Aboubakar.

Daha önce 2 farklı dönemde Beşiktaş forması giyen Aboubakar formasını giymekte olan Al Nassr ile sözleşmesini feshetmek üzere. Beşiktaş transfer için golcü oyuncunun Suudi Arabistan kulübü ile anlaşmasını bekliyor. İddiaya göre siyah beyazlılar Aboubakar'ın sözleşme metnini dahi hazırladı.

Aboubakar Transferi İçin Geri Sayım Başladı

Wout Weghorst'a İngiltere Premier Lig'in en köklü kulüplerinden Manchester United'ın talip olmasıyla birlikte Beşiktaş ile oyuncunun kiralık sözleşmesi feshedildi. Weghorst'un takımdan ayrılmasının ardından siyah beyazlı takım en az Weghorst kadar başarılı olabilecek bir golcüyü kadrosuna katacak. Weghorst'un gideceğinin duyulduğu günden bu yana Beşiktaş'ın golcü konusunda bir numaralı hedefi Vicent Aboubakar oldu. 

Kamerunlu golcü oyuncunun bonservisi şuan Suudi Arabistan kulübü Al Nassr'da bulunuyor. Ancak futbol tarihinin en sansasyonel transferine imza atarak Cristiano Ronaldo'yu kadrosuna katan Al Nassr'da artık Aboubakar'ın forma şansı bulması neredeyse imkansız. Kamerunlu oyuncu da Ronaldo ile forma rekabetine girmektense takımdan ayrılmayı istiyor.

Vicent Aboubakar Al Nassr'dan ayrılmak için tüm alacaklarını talep ediyor. Sözleşmesini feshetmek isteyen Aboubakar, takımı Al Nassr ile arasındaki problemi çözüp bonservisini eline alırsa Beşiktaş'a transferi neredeyse kesin.

Beşiktaş Kesenin Ağzını Açtı

30 yaşındaki golcü oyuncu Aboubakar'ın, Beşiktaş transferi için yıllık 2.6 milyon avro maaş istediği ileri sürülmüştü. Yeni iddiaya göre Beşiktaş Aboubakar transferi için sözleşmeyi dahi hazırladı. Spor kulislerinde dolaşan söylentilere göre, Beşiktaş Weghorst'a verilecek olan yıllık 2.8 milyon avro ücreti Aboubakar'a verecek.

Boupendza İddialar

Beşiktaş'ın forvet arayışı hakkında ortaya atılan bir iddia da oldukça dikkat çekti. İddia'ya göre Beşiktaş'ın şampiyon olduğu 2020-21 sezonunda son 9 maça sakat olduğunu ileri sürerek çıkmayan ve sezon sonunda Beşiktaş'tan ayrılan Aboubakar taraftar tarafından istenmiyor. Beşiktaş yönetimi ise taraftarın tepkisini çekmemek için Kamerunlu golcüyü transfer etmek yerine başka bir alternatif aramaya başladı. 

Alternatif arayışına giren Beşiktaş yönetimi, bir dönem Hatayspor forması giyen ve attığı 22 golle Süper Lig'de gol kralı olan Boupendza'yı kadrosuna katmak için çalışmalara başladı. Şu an Al-Shabab forması giyen Boupendza, Süper Lig'i tanıması ve 26 yaşında olması sebebiyle Beşiktaş için olukça güçlü bir aday.