Beşli masa bugün bir araya gelecek! Adayı Temel Karamollaoğlu açıklayacak!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan ayrılmasının ardından bugün yeniden Saadet Partisi ev sahipliğinde bir araya gelecek olan beşli masa Millet İttifakının adayını açıklayacak.
Beşli masa bugün bir araya gelecek! Adayı Temel Karamollaoğlu açıklayacak!

2023 Cumhurbaşkanlığına oldukça kısa bir süre kala siyasi isimler çalışmalarına devam ederken gündeme İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan kalkması gelmişti. Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş isimlerini söyleyen Meral Akşener tüm parti liderlerinin Kılıçdaroğlu'nun ismini vermesi üzerine altılı masadan ayrıldı. 

AKŞENER'SİZ TOPLANTI!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan ayrılmasının ardından bugün yeniden Saadet Partisi ev sahipliğinde bir araya gelecek olan beşli masa Millet İttifakının adayını açıklayacak. Saadet Partisi ev sahipliğinde yapılacak olan görüşmede CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını ittifakın "en yaşlı lideri" olduğu gerekçesiyle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun açıklayacağı belirtildi. 

Meral Akşener olmadan gerçekleşecek ilk toplantı bugün saat 14:00'da olacak. 2023 Cumhurbaşkanlığı adayını açıklayacak olan Millet İttifakının aday tanıtımına ise 10 Mart sonrası başlayacağı açıklandı. Bugün Meral Akşener olmadan bir araya gelecek olan beşli masa cumhurbaşkanı adayını ve geçiş süreci yol haritasını açıklayacak.

BUGÜN 14:00'DA AÇIKLANACAK!

Akşener'in katılmayacağı toplantı için İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta "Son toplantıda yaptıkları hatayı belirtecek irade beyanını ortaya koyarlarsa kapı açık" ifadelerine yer verdi. Altılı masada yaşanan ayrılığın ardından CHP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti liderleri, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yaşanacak toplanma sonrası  "Düne ve bugüne sıkışmadan, 'Yarının Türkiyesi'ni inşa ve ihya etmekte kararlıyız! Bizler, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdini dışarda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir" ifadeleri kullanıldı.