Bilim Kurulu üyesinden kritik açıklama! Gelecek iki hafta çok önemli

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, Kurban Bayramı tatilinin vaka sayılarına henüz yansımadığını ve önümüzdeki iki haftanın çok kritik olduğunu belirtti ve hatırlatma dozlarının önemine dikkat çekti.
Bilim Kurulu üyesinden kritik açıklama! Gelecek iki hafta çok önemli

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık Covid-19 tablosuna göre vaka sayısı 226 bin 532'ye çıktı. Vaka sayılarının açıklanmasının ardından Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan'dan açıklama geldi. Turan, Kurban Bayramı tatilinin vaka artışlarına yansımasının 1 hafta 10 gün içerisinde görüleceğini ve bu sürecin önemli olduğunu aktardı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 4 Temmuz- 10 Temmuz’da 117 bin 95 olan haftalık vaka sayısı 11 Temmuz- 17 Temmuz tarihlerinde 226 bin 532’ye yükseldi. Ortalama günlük vaka sayısı da 32 bin 362 oldu. Pandeminin başından bu zamana kadar Türkiye'de toplam 15 milyon 524 bin 71 vaka tespit edildi. Toplam vefat sayısı ise en baştan beri 99 bin 184 oldu.

KURBAN BAYRAMI TATİLİNİN ETKİSİ

Bilim Kurulu üyesinden kritik açıklama! Gelecek iki hafta çok önemli

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Turan, Kurban Bayramı tatilinin vaka sayılarına etkisine ilişkin açıklama yaparak "“Henüz bayram dönüşü için etkiyi söylemek erken. Ama 1 hafta 10 gün içerisinde biz etkilerini görmeye başlarız bunun. Tatil dönüşlerinin etkileri de buna eklenecek. Hepsini bir arada düşündüğümüzde önümüzde zaman dilimi özellikle 2 haftalık süreç bizim için önemli." dedi. Turan, maskesiz ve mesafesiz olunmasının vakaları artırdığını, bayram sürecinin de vaka sayılarına önemli bir etkisi olacağını düşündüğünü, 2 hafta içerisinde bunun net bir şekilde görüleceğini söyledi.

HATIRLATMA DOZU UYARISI

Hatırlatma dozlarının önemini vurgulayan Turan, ağustos sonu ve eylül başı gibi sürecin değişebileceğini, daha fazla hasta görülebileceğini bu nedenle de hatırlatma dozlarının mutlaka olunması gerektiğini aktardı.