Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesi 2023 Resmi Gazete'de yayınlandı!

Adalet Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ ile 2023 Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesi belli oldu. 2023 yılında bilirkişilerin alacakları asgari ücretler belli oldu.
Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesi 2023 Resmi Gazete'de yayınlandı!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Adalet bakanlığı tarafından bir tebliğ yayınlandı. Yayınlanan bu tebliğ ile beraber 2023 Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesi belirlenmiş oldu. 2023 yılı içerisinde bilirkişi olarak görev yapacak olanlara ödenecek olan asgari ücretler Adalet Bakanlığı tarafından açıklanmış oldu.

2023 BİLİRKİŞİ ÜCRETLERİ!

2023 yılında bilirkişi ücretlerinin asgari tarifesi netleşti. İcra ve iflas daireleri ile ve satış memurluklarında görülen işler için, sulh hukuk ve tüketici mahkemelerinde görülen dava ve işler için, icra hukuk ve icra ceza mahkemelerinde görülen dava ve işler için, Cumhuriyet başsavcılıklarında yürütülen soruşturmalar için, sulh ceza hakimliklerinde görülen işler için bilirkişilik asgari ücreti 580 TL oldu.

Yine yayınlanan tebliğe göre asliye hukuk mahkemelerinde görülen dava ve işler için, idare ve vergi mahkemelerinde görülen dava ve işler için, asliye ceza mahkemelerinde görülen dava ve işler için bilirkişilik asgari ücret tarifesi 960 TL olarak tespit edildi.

Adalet Bakanlığı’nın kararı ile asliye ticaret ile fikri ve sınai haklar mahkemelerinde görülen dava ve işler için, ağır ceza mahkemelerinde görülen dava ve işler için bilirkişilik asgari ücret tarifesi 1.160 TL oldu.

Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesi 2023 Resmi Gazete'de yayınlandı!

Aile, iş ve kadastro mahkemelerinde görülen dava ve işler için bilirkişilik asgari ücret tarifesi 770 TL, bölge adliye ve bölge idare mahkemelerinde görülen dava ve işler için bilirkişilik asgari ücret tarifesi 1.220 TL, Yargıtay ve Danıştay’da ilk derece mahkemesi sıfatıyla görülen dava ve işler için bilirkişilik asgari ücret tarifesi 1.540 TL olarak belirlendi.

Öte yandan bilirkişi görevlendirmesi yapan mercinin belirlenen bu asgari ücret tarifesinde bazı durumlarda indirim veya artırım yapma hakkına sahip olduğu açıklandı.