BİLSEM 2022 yaz okulu başvuruları başladı mı, kimler başvurabilir?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, BİLSEM 2022 yaz okullarıyla ilgili açıklama yaptı. BİLSEM yaz okulu kayıtları başladı mı, başvuru nasıl yapılır?
BİLSEM 2022 yaz okulu başvuruları başladı mı, kimler başvurabilir?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, BİLSEM yaz okuluna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Okullar kapanmadan önce BİLSEM yaz okulu duyurusu yapan Özer, 2021- 2022 eğitim öğretim yılı BİLSEM yaz okullarına ilişkin kılavuzun illere gönderildiğini bildirdi.

BİLSEM yaz okulu başvuruları ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2021 - 2022 eğitim öğretim yılı BİLSEM yaz okullarına ilişkin kılavuzun illere gönderildiği ve yaz boyunca devam edecek kurslara 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin başvuru yapabileceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin açıklamasında öğrencilerin yalnızca okullarının bulunduğu il ve ilçe sınırları içerisindeki BİLSEM'lere değil, diğer bölgelerdeki BİLSEM'lerde açılacak kurslara da başvuru yapabileceğini ifade etti.

,Bu kapsamda BİLSEM yaz okulu öğretmen başvuruları 13 - 17 Haziran'da; öğrenci başvuruları ise 25 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Başvuru süreci sona erdikten sonra BİLSEM yaz okulu kursları 18 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek.

Bakan Özer, öğrencilerin başvuru yapacağı BİLSEM'lerin bünyesinde hangi atölye veya ders varsa onlardan kurs açılacağını söyledi.

Özer, BİLSEM kursları için 10 öğrencinin başvuru yapması gerektiğini ifade ederek, öğrencilerin en fazla 2 farklı atölye ya da ders grubundan yaz okuluna devam edebileceğini, derslerin hafta içi ve cumartesi günleri günde 2 saat haftada 8saat olarak yapılacağını dile getirdi.

BİLSEM yaz okulları toplam 4 hafta sürecek ve dersler 40 dakika sürecek. 2. sınıftan 12. sınıf öğrencilerine kadar tüm gruptakiler başvuru yapabilecek.