Bitlis beşik gibi sallanıyor! Kandilli ve AFAD peş peşe duyurdu Van Gölü ve Bitlis'te deprem fırtınası yaşandı

Son dakika deprem haberleri peş peşe gelmeye devam ederken Bitlis bu sabah güne depremle uyandı. Sabah 06:08 sularında meydana gelen ilk depremin ardından az önce Van Gölü merkezli yeni bir son dakika deprem haberi daha verildi.
Bitlis beşik gibi sallanıyor! Kandilli ve AFAD peş peşe duyurdu Van Gölü ve Bitlis'te deprem fırtınası yaşandı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusu ile Bitlis'te bir deprem daha yaşandığı ilan edildi. Peş peşe yaşanan depremler vatandaşların büyük panik yaşamasına neden oldu. 

Daha öncede şiddetli depremle sarsılan ve büyük panik yaşayan Bitlis'te yeni gün yeni bir depremle başlarken yaşanan ikinci depremde Van Gölü merkezli olarak meydana geldi. Peş peşe yaşanan depremler büyük panik ve korku yaşanmasına neden olurken özellikle de depreme uykularında yakalanan kişiler kendilerini evlerinden dışarıya attı. 

BİTLİS VE VAN GÖLÜ DEPREMLERİ KAÇ ŞİDDETİNDE OLDU! 

Türkiye güne Bitlis'ten gelen ilk deprem haberi ile başladı. Sabah saat 06:08 sularında meydana gelen ilk depremin şiddeti 3,9 olarak ilan edilirken AFAD ilk belirlemelere göre depremde can ya da mal kaybı olmadığını duyurmuştu. 

Bitlisliler yaşanan depremin paniğini daha üzerlerinden atamazken bu seferde ikinci deprem haberi Van'dan geldi. Merkez Üssü Van Gölü olarak açıklanan ikinci depremin şiddeti ise AFAD Deprem Dairesi tarafından 4,2 olarak ilan edildi. 

Yaşanan deprem büyük panik ve korku yaşanmasına neden olurken vatandaşların yaşadıkları panik ve korku sosyal medyaya yansıdı. Pek çok kişi depremi çok daha şiddetli hissettiklerini belirtirken ilk depremde sakinliğini koruyarak evlerinde kalan kişilerde ikinci depremin ardından kendilerini sokaklara attı.