Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ihraç edilecek mi, ne yaptı, CHP'den ayrılacak mı?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi. Tanju Özcan CHP'den atılacak mı, görevden alınacak mı? İşte olayın perde arkası.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ihraç edilecek mi, ne yaptı, CHP'den ayrılacak mı?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiği açıklandı. Haberin yayılması ardından Tanju Özcan sosyal medyada gündem olurken, neden ihraç edilmek istendiği de ortaya çıktı.

Tanju Özcan neden disiplin kurula sevk edildi?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci oturumunda yapılan oylamada el kaldıran AK Parti Meclis üyesi Hacer Çınar'a, '' Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi. El sallamak ayıp oluyor. Ben evli barklı adamım. Öyle bir şey olmaz '' şeklinde konuşmuştu. Bu sözler sonrasında kendisine tepki yağan Özcan, sosyal medya hesabından '' İffetimi korumaya çalışıyorum '' ifadesini kullanmıştı.

Bu olayın ardından meclis üyesi Hacer Çınar, konuyu mahkemeye taşıyarak Tanju Özcan'a karşı koruma kararı alınması için başvuru yapmıştı. Mahkeme ise belediye meclis üyesi Hacer Çınar'ın 30 gün süre ile Tanju Özcan'dan korunmasına karar vermişti.

Kesin ihraç istemi ile disipline sevk edildi

Daha önce Suriyeliler ile ilgili yaptığı çıkışlarla gündeme gelen Özcan'ın son yaptıkları partisi CHP tarafından da hoş karşılanmadı. CHP MYK toplantısında parti içi meseleler gündeme alınarak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a yönelik disiplin kararı alındığı, Özcan'ın ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verildi.

CHP yönetimi, disiplin kararına gerekçe olarak ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın meclis toplantısı sırasında AK Partili Hacer Çınar'a söylemleri gösterildi.