Bostancı Dudullu metro güzergahı! Yeni metro hattının durakları ve istasyonları!

Bugün düzenlenen törende İstanbul’da Bostancı – Dudullu metro hattı açıldı. Bostancı – Dudullu metro durakları nerede, güzergah nerelerden geçiyor?
Bostancı Dudullu metro güzergahı! Yeni metro hattının durakları ve istasyonları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Bostancı – Dudullu bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. İstanbul’daki metro hatlarına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Vatandaşlar Bostancı – Dudullu metro güzergahını merak ediyorlar? Yeni metro durakları nerede? Hangi mevkilerde metro durağı kuruldu?

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI!

Bostancı – Dudullu metro hattının açılış töreni bugün yapıldı. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanında CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen törende siyasi liderler konuşmalar yaparken ardından metro hattının açılışı yapıldı.

YENİ METRO HATTI NEREDEN GEÇİYOR?

Bugün açılan Bostancı – Dudullu metro hattının nerelerden geçtiği araştırılıyor. Buna göre Bostancı – Dudullu metro hattı 14,3 km uzunluğa sahip ve bu hat üzerinde 13 istasyon bulunuyor. Anadolu Yakası’nın Kuzey – Güney aksında yer alan metro hattı raylı sistem entegrasyonunu da sağlayacak. Bu metro hattının Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinden geçtiği bildirildi.

BOSTANCI DUDULLU METRO HATTI DURAKLARI VE İSTASYONLARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bilgilere göre Bostancı Dudullu metro hattının durakları ve istasyonları belli oldu. Buna göre yeni metro hattı Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşekadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlana, İmes, Modoko – Keyap, Dudullu, Huzur, Parseller duraklarına sahip oldu. Bu hat üzerindeki vatandaşlar yeni metro imkanından yararlanmaya başladılar.