Bu besinin fazlası bağırsaklara öyle bir zarar veriyor ki! Kimse bu zararı bilmiyor

Bu besinin birçok faydası bulunmakla beraber gereğinden fazla tüketilirse bağırsaklara verilen zararı kimse bilmiyor.
Bu besinin fazlası bağırsaklara öyle bir zarar veriyor ki! Kimse bu zararı bilmiyor

Bu besinin fazlası bağırsaklara öyle bir zarar veriyor ki! Kimse bu zararı bilmiyor: Kabak çekirdeği genel olarak faydası ile bilinir. Kabak çekirdeğinin faydaları saymakla bitmez. Fakat fazlası bağırsaklara çok büyük zarar vermektedir. Kabak çekirdeği çerez niyetine tüketilen en sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer almaktadır. Yedikçe yenilen özellikle Türk topluluğunda önemli bir yeri olan kabak çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor. Fakat bilinçli tüketilmezse bazı zararlarının olduğunu ise kimse bilmiyor. 

Kabak çekirdeğinin yeterli seviyede tüketilmesi gerekmektedir. Bu şekilde insan vücuduna birçok faydası bulunacaktır. Fakat gereğinden fazla tüketilmesi durumunda bağırsaklara çok fazla zararı dokunmaktadır. Uzmanlar kabak çekirdeğinin fazla tüketilmesi durumunda oluşacak bazı rahatsızlıklar için uyarılarda bulundu. 1 avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketiyorsanız bunun zararı büyük. Bu alışkanlığınızdan hemen vazgeçmelisiniz. Peki kabak çekirdeğinin yeteri kadar tüketilmesi durumunda sağlığa faydaları nelerdir? Gereğinden fazla tüketildiğinde ise zararlı nelerdir?

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELER?

Kabak çekirdeğinin bir avuç tüketilmesi durumunda birçok faydası bulunmaktadır. Kabak çekirdeğinin antioksidan bakımından zengin olması sizi hastalıklardan koruyacaktır. Diyabet riskini azaltarak kanser hücreleri ile savaşacaktır. Anti kanser olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca kolesterol seviyelerini dengeler. Uyku düzeni sağlar. Diyetlerde kullanıldığında da birçok faydası bulunmaktadır. Parazitlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. 

1 AVUÇTAN FAZLA TÜKETMEYİN

Kabak çekirdeği bir avuçtan fazla tüketmemek gereklidir. Günde bir avucu geçerse orada tehlike çanları çalmaya başlar. Bu nedenle bağırsakları bozmamak amacıyla günde bir avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketmemek gerekiyor. Eğer bir avuçtan daha fazla tüketilirse şişkinliğe sebebiyet verecek bağırsakları bozacaktır. Lif, dışkıyı toplamaya yardımcı olmaktadır. Uzun vadede kabızlığı önlemektedir. Ama fazlası ise bağırsaklara büyük zarar verecektir.