Bu güncellemeyi yapmayanlar KPSS başvurusu yapamayacak! ÖSYM fotoğraf güncelleme nasıl yapılır?

KPSS maratonu başlamışken başvuru ekranında 'geçerli bir fotoğrafınız bulunmamaktadır' uyarısı alanlar ne yapması gerektiğini araştırıyor. İşte ÖSYM fotoğraf güncelleme işlemi.
Bu güncellemeyi yapmayanlar KPSS başvurusu yapamayacak! ÖSYM fotoğraf güncelleme nasıl yapılır?

24 Haziran 2022 tarihi itibariyle 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları başladı. Yüzbinlerce gencin kamuda memur olma hayali kurarak çalışmalarını sürdürdüğü sınav için başvurular devam ederken bazı kişiler fotoğrafları güncel olmadığı için başvurularını gerçekleştiremiyor.

Güncelleme yapmayanlar KPSS başvurusu yapamıyor!

ÖSYM KPSS başvuru sayfasına girince '' Başvuruya Engel Durumlar '' uyarısı alan kişiler KPSS başvurularını gerçekleştiremiyor. Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirmek için hazırlanan kişiler '' Sistemde geçerli bir fotoğrafınız bulunmamaktadır. Başvuru için bir başvuru merkezine gitmeniz gerekmektedir '' uyarısı ile karşılaşıyorlar.

Bu sorun son 4 yılda ÖSYM sistemindeki fotoğrafını güncellemeyen kişilere gözüküyor. Sorunun çözümü için ise ÖSYM fotoğraf değiştirme merkezlerine müracaat edilerek yeni fotoğraf çekilmesi gerekiyor.

Bu güncellemeyi yapmayanlar KPSS başvurusu yapamayacak! ÖSYM fotoğraf güncelleme nasıl yapılır?

ÖSYM fotoğrafı nasıl değiştirilir?

ÖSYM sistemindeki fotoğrafını değiştirmek isteyen kişiler, öncelikle ÖSYM fotoğraf değiştirme merkezlerinden birine giderek görevli eşliğinde yeni fotoğraf çektirtecek ve sisteme yükletecektir. Daha sonra ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfasına girerek, fotoğraf bilgilerim bölümüne girilmelidir. Burada ' fotoğrafınız onaylanmıştır ' uyarısı gözüküyorsa işleminiz tamamlanmış olacaktır. Böylelikle KPSS ve diğer sınavlar için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

ÖSYM sistemine yüklenen fotoğraflar, reddedilmediği sürece çekim tarihinden itibaren 50 ay geçerlidir. Eğer ki fotoğrafınız uygun bulunmayarak reddedilmişse, ' Sınav Fotoğraf Güncelleme ' süreci içerisinde yeniden fotoğrafınızı güncellemeniz gerekmektedir.

Sistemde geçerli bir fotoğrafınız bulunmamaktadır sorunu nasıl çözülür?

Sistemdeki fotoğrafının süresi dolan adaylar, ÖSYM başvuru merkezine giderek fotoğraflarını güncelleyebilecekler.